χρόνο

Η Αλίκη το φόρεσε πρώτη! Δείτε την απίστευτη ομοιότητα του νυφικού Givenchy που φόρεσε η Βουγιουκλάκη πολύ πριν από τη Μαρκλ

Το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ ήταν ο ορισμός της απλότητας. Πολλοί μπορεί να περίμεναν ότι θα είχε δαντέλα και πιο περίτεχνο σχέδιο, ωστόσο η πριγκίπισσα του Σάσεξ προτίμησε ένα πάλλευκο λιτό νυφικό Givenchy με ανοιχτή λαιμόκοψη.

Σύμφωνα με τη δημιουργό του νυφικού Κλέρ Γουάιτ Κέλερ πραγματοποιούσαν κρυφές συναντήσεις με τη Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να μη διαρρεύσει καμία πληροφορία για το νυφικό μέχρι την ημέρα του γάμου. Η σχεδιάστρια δεν αποκάλυψε την πηγή έμπνευσης της, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι το εμπνεύστηκε από το νυφικό που φόρεσε η Audrey Hepburn στην ταινία «Εξυπνο μουτράκι», το οποίο είχε ίδιο άνοιγμα στους ώμους και είχε σχεδιαστεί από τον Ζιβανσί.

Το νυφικό της Όντρει Χέπμπορν
Το νυφικό της Όντρει Χέπμπορν

Βέβαια, η Μάρκλ δεν ήταν η μοναδική πριγκίπισσα που επέλεξε αυτό το νυφικό. Στο παρελθόν ένα πανομοιότυπο νυφικό είχε επιλέξει η πριγκίπισσα Άντζελα, η οποία είχε παντρευτεί το 2000 στην Νέα Υόρκη το πρίγκιπα Μαξιμίλιαν του Λίχτενσταϊν. Το νυφικό της μοιάζει εξαιρετικά με αυτό που φόρεσε η Μέγκαν Μαρκλ καθώς έχει το ίδιο λιτό κόψιμο. Μάλιστα, η πριγκίπισσα είχε επίσης αφρικάνικη καταγωγή και ο πρίγκιπας ήταν από την Ευρώπη.

Δεξιά το νυφικό της πριγκίπισσας Άντζελας
Δεξιά το νυφικό της πριγκίπισσας Άντζελας

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ έχει απίστευτη ομοιότητα με το νυφικό που φόρεσε η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, στον γάμο της με τον Παπαμιχαήλ. Το νυφικό της Βουγιουκλάκη ήταν επίσης του Οίκου Givenchy, ωστόσο το είχε ράψει ελληνίδα μοδίστρα.

Το λαμπερό ζευγάρι παντρεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 1965 στους Δελφούς και η Βουγιουκλάκη ήταν πανέμορφη μέσα στο κατάλευκο νυφικό της που είχε σχεδιάσει ο γαλλικός οίκος, αν και είχε ραφτεί από το ελληνικό ραφείο “Νίτσα”. Εκείνη την εποχή τα ρούχα του οίκου Givenchy είχαν τεράστια ζήτηση και ο Γάλλος σχεδιαστής είχε διαπιστευμένα ραφεία και στην Ελλάδα, όπου οι μοδίστρες αναλάμβαναν να ράψουν τα ρούχα ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες του σχεδίου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τον γάμο, το νυφικό ήταν μακρύ, λευκό με ουρά και η ηθοποιός φορούσε ένα μακρύ πέπλο. Βέβαια σε αντίθεση με την τιάρα της πριγκίπισσας Μαρκλ το πέπλο της ελληνίδας σταρ στερέωνε ένα λουλούδι μιγκέ.