χρόνο

Η πανέμορφη «αδερφή» του Βουτσά που ανακάλυψε ο Κούνδουρος στα 13 της χρόνια- Δείτε πώς είναι σήμερα

Υποδύθηκε τη μικρή αδερφή του Κώστα Βουτσά. Ήταν ένα πανέμορφο νεαρό κορίτσι που χόρευε στις ταινίες του Δαλιανίδη. Ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο σε ηλικία 16 ετών και υπέγραψε το συμβολαιό της FinosFilm ως μαθήτρια. Έπαιξε στις ταινίες «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα», «Μερικοί το προτιμούν κρύο».

Ο λόγος για την πανέμορφη ξανθιά ηθοποιό, Χλόη Λιάσκου. Το πραγματικό της όνομα ήταν Καλλιόπη και είχε μεγαλώσει στην Αθήνα ορφανή από πατέρα, ο οποίος πέθανε λίγο μετά τη γέννηση της. Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της την ανακάλυψε ο Κούνδουρος στα 13 της χρόνια την εποχή που σπούδαζε στη σχολή χορού Ζουρούδη: “Ο Κούνδουρος είχε έρθει στη σχολή χορού για να δει τον φίλο του τον Θανάση Βέγγο που ετοίμαζε τότε κάτι με τη συμμετοχή κοριτσιών της σχολής. Εγώ ήμουν 13 ετών και με ήθελε για την ταινία «Δάφνις και Χλόη» που μετονομάστηκε σε «Μικρές Αφροδίτες». Για τρία χρόνια κάναμε περίπου 2.000 φωτογραφίσεις και πρόβες”.

Ωστόσο, ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες στα 16 της χρόνια όταν γνωρίστηκε με τον Κώστα Βουτσά. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε με την ταινία του Δαλιανίδη, «Νόμος 4.000». Όταν ξεκίνησε να συμμετέχει σε ταινίες, πήγαινε ακόμη σχολείο, γι’αυτό τη συνόδευε πάντα η μητέρα της στα γυρίσματα.

Παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών τον καθηγητή της σχολής της, Λάμπρο Κωστόπουλο. Παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, καθώς ο σύζυγός της ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερός της και χωρισμένος, αφοσιώθηκε στην οικογένεια της. Σταμάτησε ξαφνικά την κινηματογραφική της καριέρα και απέκτησε δύο παιδιά.

Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στη Lifo είχε γεννήσει ένα ακόμη μωράκι που έπαθε υποξαιμία του εγκεφάλου και έζησε μέχρι τα τέσσερά του χρόνια

Έπαιξε συνολικά σε 18 ταινίες της FinonsFilm ανάμεσα στις οποίες και στην “Ψεύτρα” στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Μάλιστα ο Δαλιανίδης είχε αναφέρει ότι με το ζόρι έπεισαν την Αλίκη να δεχτεί να πλαισιωθεί από γυναίκες ηθοποιούς. Όπως έχει αποκαλύψει σήμερα δεν βλέπει τις ταινίες της. “Προτιμώ να ξαναδώ μερικές αγαπημένες μου σκηνές και μετά τις προσπερνάω”, είχε αναφέρει.