χρόνο

Θυμάστε την 19χρονη Σουηδέζα από την ταινία «Κορίτσια στον Ηλιο» – Δείτε πώς είναι σήμερα

Η ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο» κυκλοφόρησε το 1969 και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Βόγλης, ο οποίος υποδυόταν έναν βοσκό και η Σουηδέζα Αν Λόνμπεργκ, η οποία υποδυόταν την Αγγλίδα τουρίστρια. Η ταινία γυρίστηκε στην Άνδρο και στη Σαλαμίνα και τιμήθηκε με 4 Βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο υπέγραφε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και τη μουσική ο Σταύρος Ξαρχάκος. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η καλλονή Αν Λόνμπεργκ, η οποία ήταν τότε μόλις 19 ετών. Ο πατέρας της ήταν Σουηδός και η μητέρα της Αμερικανίδα και την είχε «ανακαλύψει» ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης όταν έκανε διακοπές στην Ελλάδα και της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Βόγλης σε συνέντευξή του, ο Γεωργιάδης ήταν ερωτευμένος μαζί της, όμως εκείνη λέγεται ότι ήταν ερωτευμένη με τον Βόγλη, ο οποίος τότε ήταν ήδη παντρεμένος και είχε αποκτήσει το πρώτο του παιδί.

Η Λόνμπεργκ είχε παίξει αργότερα σε μια ακόμη ταινία με τίτλο «Ραντεβού με μια άγνωστη» και έζησε για ένα διάστημα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως φωτομοντέλο. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι, όπου πήρε έναν ρόλο ως κορίτσι του Μποντ στην ταινία «Moonraker».

Τα μετέπειτα χρόνια παράτησε την υποκριτική και αφοσιώθηκε στην οικογενειακή ζωή της. Όπως είχε αποκαλύψει ο Βόγλης, ζούσε σε ένα αγρόκτημα στη Βουργουνδία, είχε αποκτήσει τρία παιδιά, εγγόνια και απολάμβανε την οικογενειακή της ζωή. Το 2012 ο Γιάννης Βόγλης την είχε αναζητήσει μέσω της εκπομπής «Πάμε Πακέτο», όπου συναντήθηκαν ξανά μετά από 40 χρόνια.

 

Το 2014 είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου να ξανασμίξει ζευγάρια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο.

Πηγή: tilestwra.com