χρόνο

Θύμα bullying ο 11χρονος «Τον έδερναν κάθε μέρα και οι δάσκαλοι το γνώριζαν» καταγγέλλει πατέρας συμμαθήτριας του

Η ανάρτηση ενός γονέα στην προσωπική του σελίδα στο facebook που δείχνει και την άλλη «όψη του νομίσματος» σε ένα περιστατικό σε σχολείο με «στρατόπεδα» – «Ανοίγουν στόματα» στο facebook για το bullying στο Σύρο 11χρονο με τη ξύστρα

«Εντεκάχρονος από τη Συρία επιτέθηκε σε εννιάχρονο με λεπίδα από ξύστρα σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός συνοπτικού σε έννοια και περιεχόμενο ρεπορτάζ που είδε πριν από λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας. Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο εξαπλώθηκε στα «κανάλια» του διαδικτύου, συνοδευόμενη από φοβικές αναρτήσεις και ρατσιστικές ιαχές του στυλ: «Ο 11χρονος είναι παιδί λαθροκατσαρίδας. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας! Τα ελληνόπουλα μας!».

Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε με συγκλονιστικές αποκαλύψεις όπως ότι μεταξύ των δύο παιδιών είχε ξεσπάσει καβγάς, πως οι γονείς του 9χρονου έχουν καταθέσει μήνυση και ότι οι γονείς του 11χρονου νταή από τη Συρία αναζητούνται ακόμη. Η όλη αλήθεια για το περιστατικό δεν απασχόλησε κανέναν – τί μας νοιάζει άλλωστε η αλήθεια ενός 11χρονου αλλοδαπού – πλην ενός πατέρα η κόρη του οποίου φοιτά στο ίδιο σχολείο με τα εν λόγω παιδιά.

Ο Β.Χ. μέσα από μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αποκάλυψε τα μαρτύρια που περνά ο μικρός Σύρος στο εν λόγω σχολείο, την απάθεια των δασκάλων στις εκκλήσεις του για βοήθεια και πολλά ακόμη στοιχεία που καθιστούν το 11χρονο αγόρι από τη Συρία θύμα και bullying και όχι θύτη των άλλων.

Το παιδί είχε απειληθεί από συνομηλίκους του ότι θα το σκοτώσουν. Είχε πει στο δάσκαλο του ότι κινδυνεύει. Είχε τρομάξει τόσο πολύ ώστε κάθε επαφή με τα άλλα παιδιά να αποτελεί για εκείνο πραγματική απειλή. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Κανείς δεν στάθηκε δίπλα στο αγόρι αυτό που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Κανείς άλλος πέρα από έναν πατέρα που αξίζει αυτόν τον τίτλο με όλη τη σημασία και το βάθος της λέξης.

«Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το ”μαχαίρωμα” σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι από την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν ότι θα το σκοτώσουν. Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι από την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. To αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατί φοβήθηκε. Το «μαχαίρωμα» ήταν μια γρατζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα», έγραψε ο κ. Β.Χ. επισημαίνοντας τον κοινωνικό βόθρο μέσα στον οποίο έχουμε συνηθίσει να κολυμπάμε: «Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία… Πατέρας είμαι και θα κάνω τα πάντα να προστατεύσω τα παιδιά μου από οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε αλλά πρώτα απ’όλα θα τα μάθω να σέβονται και να είναι Άνθρωποι! Κάτι που οι περισσότεροι γονείς το ξεχνάτε! Ξεχνάτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και βαφτίζετε την ασέβεια και την αλητεία μαγκιά! Ξυπνήστε και γίνετε άνθρωποι, κάθε μέρα όλο τον χρόνο…»

Σε νέα του ανάρτηση, πριν από λίγες ώρες, ο Β.Χ. αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Εχθές ανέβασα ένα post σχετικά με το περιστατικό στο σχολείο της κόρης μου στη Χαριλάου. Σήμερα θα αναγκαστώ να γράψω κάτι ακόμα γιατί πραγματικά δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοια έκταση το θέμα…

Καταρχήν, ουδέποτε πήρα και δεν θα πάρω το μέρος κάποιας “πλευράς”. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ποιες είναι και οι απόψεις μου και οι αξίες μου και τα ιδανικά μου. Για κάποια από τα οποία έχω κατηγορηθεί από γνωστούς και φίλους! Αγανακτισμένος και γω για την παραπληροφόρηση και μόνο ήθελα να καταγράψω την αλήθεια και μια προσωπική γνώμη σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, χωρίς να είμαι κάποιος ειδικός ή “ξερόλας”. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται για το κάθετι! Είτε αφορά κοινωνικό ζήτημα, είτε πολιτικό/ηθικό/θρησκευτικό κλπ κλπ! Είναι δύσκολο το να λες αλήθειες και να είσαι δίκαιος.

Κατά δεύτερον εστίασα ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με ΠΑΙΔΙΑ. Ότι και αν συνέβει και ότι και αν έγινε δεν μας αφορά. Αυτοί που είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Και το κάνουν ήδη! Και πολύ σωστά!

Αντ’ αυτού βλέπω και διαβάζω παντού ξεκατινιάσματα για το αν ήταν λεπίδα ή μαχαίρι κλπ κλπ, η αν λέω εγω ψέμματα ή κάποιος άλλος, ή αν ήταν το Ελληνόπουλο έτσι ή το Συριάκι αλλιώς κλπ κλπ. ´Η αν είναι φασίστας, τζιχαντιστής κλπ κλπ. Η πόσο bulling έγινε (αγαπημένη λέξη άσχετα αν το κάναμε και μεις μικροί και δεν κάναμε τπτ να αλλάξει) ή το ένα ή το άλλο και πολλά πολλά ακόμα υπερβολικά!

Ξεκολλήστε! Χάνουμε την ουσία! Σεβαστείτε τα παιδιά καθώς και τους γονείς των παιδιών αυτών και δείτε τι κάνει ο καθένας μας καθημερινά! Τι κάνουμε σωστά και τι λάθος. Οι ίδιοι οι γονείς αυτών των παιδιών δεν θέλουν να δοθεί έκταση και με εκατέρωθεν ψέμματα από την 1η μέρα έχει γίνει ντόρος ολόκληρος.