χρόνο

Κώστας Βουτσάς: “Είμαι 87 και νιώθω ότι είμαι… 50, 60 χρόνων”

Eβδομήντα χρόνια τώρα ο Κώστας Βουτσάς μάς χαρίζει αστείρευτο γέλιο και γεμίζει τις ψυχές μας με θετική ενέργεια.

Αν και 87 ετών, ο μεγάλος ηθοποιός λειτουργεί με την ίδια αστείρευτη ενέργεια που είχε όταν πρωτοξεκινούσε. «Κουράζομαι όταν κάθομαι. Η δουλειά με αναζωογονεί, μου δίνει νιάτα. Είμαι 87 και νιώθω ότι είμαι 50, 60 χρόνων. Κάνω πρόβες, τρέχω πάνω-κάτω, ετοιμάζω και τηλεόραση τώρα.

 

Θα κάνω με τον Κώστα Λαζόπουλο κάτι σκετσάκια στα οποία θα πρωταγωνιστώ μόνο εγώ, θα παίζω όλους τους ρόλους εγώ. Θα είμαι γιατρός, γυναίκα, ταξιτζής… Είναι μία παραγωγή και ψάχνουμε να βρούμε πού θα το δώσουμε. Θα το κάνουμε με σκηνοθέτη την Ειρήνη Λουκάτου», λέει στη Realnews με ενθουσιασμό εφήβου και συνεχίζει μιλώντας και για τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά πρότζεκτ που ετοιμάζει με πολλή όρεξη: «Στην παράσταση που ετοιμάζουμε με τον Βασίλη Θωμόπουλο το καλοκαίρι με τίτλο “Πανικός στο υπουργείο” θα είναι πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί. Η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Μάριος Αθανασίου, η Αννα Μενενάκου και η Στέλλα Κοσμοπούλου. Μέσα στο καλοκαίρι θα κάνω πρόβες για το “Χτυποκάρδια στο θρανίο” που σκηνοθετεί ο Λάκης Λαζόπουλος που τον αγαπώ και τον πιστεύω πολύ και θα ανέβει στο θέατρο Ήβη.

Εγώ θα κάνω τον ρόλο που έκανε ο Παπαγιαννόπουλος. Μετά θα κάνω παιδική παράσταση, Αίσωπο, με τη γυναίκα μου και τώρα κάνουμε μία άλλη παιδική παράσταση, την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη. Η Αλίκη έχει τρεις παιδικούς θιάσους και έχουμε μαζί και έναν άλλο που λέγεται Φοίβος και μας κάνει ό,τι θέλει. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ευτυχία που είναι αυτό. Ζωηρός, τα διαλύει όλα. Και κάνω μετά μία ώρα να τα φτιά-ξω…». Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν απαρνείται τον χαρακτηρισμό «αιώνιος έφηβος», καθώς όπως παραδέχεται: «Ετσι νιώθω. Δεν το κάνω επίτηδες. Δεν μπορώ να καθίσω. Το πρωί έκανα πρόβα για τα λόγια μου, μαθαίνω τον ρόλο μου, το απόγευμα έχω πρόβα, το βράδυ θα βγω βόλτα με τον Φοίβο, θα τα διαλύσει όλα και θα τα ξαναμαζεύω…»