χρόνο

Μέσα Σε Ένα Κότερο Για Δύο Μέρες Με Την Αλίκη Και Τον Δημήτρη

Απίστευτες φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Νίκος Μαστοράκης, με αδημοσίευτες φωτογραφίες της Αλίκης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, από αλησμόνητες στιγμές όταν έκαναν ραδιοφωνική εκπομπή το 1965, μέσα σε ένα κότερο.

«Mια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα πάθος που το έλεγαν «ραδιόφωνο» και που το πάθος, κάποιοι από μας, το κάναμε και επάγγελμα. Κι ήταν η glorious εποχή των 60s που το ραδιόφωνο άνοιγε και νοίκιαζε… κότερα. Τρελαμένοι σαν και μένα, δεν υπήρχαν πολλοί. Μπορεί κανείς να πει ότι είχα το μονοπώλιο της τρέλας. Έτσι, όταν είπα στην Αλίκη «κάνουμε μια εκπομπή σε κότερο, ανοιχτά στη θάλασσα, με νυχτερινό πάρτι» η Αλίκη κούνησε το κεφάλι της με κατανόηση. «Ναι, Νικάκι μου (με «ι» πάντα το εννοούσε) είσαι τελικά τρελός». Της είπα (για να επιβεβαιώσω τη διάγνωση που την είχε κάνει από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε) ότι θα φέρουμε και συγκρότημα, τραγουδιστές, ακροατές με κλήρωση, μπλα, μπλα, μπλα μέχρι που με κοίταξε μ’ εκείνο το Αλικήστικο βλέμμα και ψιθύρισε τρυφερά, «σε δουλεύω, βρε χαζό. Σου έχω πει όχι ποτέ;» ξερόβηξε και πρόσθεσε «αλλά να πάρουμε μωρέ και τον Δημήτρη».

Βρήκαμε ένα καΐκι αναβαθμισμένο σε κότερο που σε χρόνο μηδέν είχε φορτίο τους δυο μεγαλύτερους σταρ του Grollywood, το συγκρότημα Sounds, την Τάμμυ, τη Μαριάννα Δημοτάκη (μετέπειτα Τολη), ηχολήπτες, φωτογράφους κι ένα σμάρι από τυχερούς ακροατές.

Η εκπομπή: Surprise Party. Και για να δικαιώσουμε τον τίτλο, πάρτι κάναμε. Με συνεντεύξεις, ζωντανά στιγμιότυπα, ζωντανή μουσική, χορό, πλατσούρισμα, βουτιές (και στη θάλασσα αλλά και στον μπουφέ) κι ένα απρόοπτο μπουγέλο της Αλίκης. Οι στιγμές του θυμού της ήσαν λίγες κι ο ένοχος (Δημήτρης) την καλόπιασε, τη στέγνωσε και ζήσαν εκείνοι καλά (ή έτσι τουλάχιστον νομίζαμε τότε) κι εμείς…»

Αφήγηση από τον δεύτερο τόμο του βιβλίου ΕΞΙ ΖΩΕΣ (Εγώ, ο εαυτός μου και ο Νίκος) που γράφει ο Νίκος Μαστοράκης και που θα είναι γεμάτο από τις ανέκδοτες φωτογραφίες του αρχείου του.

Οι φωτογραφίες αναδεικνύουν μια μοναδική και χαλαρή Αλίκη:

Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr