χρόνο

Μπερδέματα και αστείες ατάκες στη «Νύχτα γάμου»

Το φαινομενικά απλό σενάριο σώζουν στην κυριολεξία οι εξαιρετικές ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστών, δύο εκ των οποίων ήτα ζευγάρι και στη ζωή εκείνη την περίοδο

Μπερδέματα και παρεξηγήσεις είναι αυτά που δίνουν το αλατοπίπερο στην ταινία «Νύχτα Γαμού» της Φινος Φιλμ.

Δύο ζευγάρια, η Πέπη με τον Ιάκωβο και η Τζένη με τον Θάνο, καταφτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Όμως στο παρελθόν, η Πέπη είχε δεσμό με το Θάνο και όταν αντιλαμβάνεται η Τζένη ποια είναι η Πέπη, από μια φωτογραφία που είχε δει, αρχίζουν τα μπερδέματα για τα δύο ζευγάρια.

Το φαινομενικά απλό σενάριο σώζουν στην κυριολεξία οι εξαιρετικές ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστών, δύο εκ των οποίων ήτα ζευγάρι και στη ζωή εκείνη την περίοδο.

Ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μπέτυ Αρβανίτη μπλέκονται σε ένα γαϊτάνι καταστάσεων που σκορπούν γέλιο. Η μουσική του Γεράσιμου Λαβράνου και του Κώστα Σεϊτανίδη δένουν τέλεια με την σκηνοθεσία του Δαλιανίδη ο οποίος μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας αποφάσισε να την μεταφέρει και στο θέατρο.

Από εκεί εξάλλου είχε ξεκινήσει το σενάριο καθώς η «Νύχτα Γάμου» είναι στην ουσία ελεύθερη διασκευή της θεατρικής κωμωδίας του Ζορζ Φεϊντό.

Στην πρώτη προβολή της η ταινία έκοψε 525.647 εισιτήρια ενώ βγήκε στις αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου 1967,

Η Μαίρη Μεταξά ερμήνευσε σπουδαία το ρόλο της μαμάς του Κώστα Βουτσά, με αποτέλεσμα να συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια σε ρόλους μάνας και γιου.