χρόνο

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη φιλία και στη συνεργασία του με τον Στάθη Ψάλτη

«Ο Στάθης είχε μάθει να βοηθάει τον κόσμο. Όταν δεν μπορούσε να το κάνει τον έπιασε η στεναχώρια» Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη φιλία και στη συνεργασία του με τον Στάθη Ψάλτη.

Ο Βασίλης Καμίτσης μίλησε για τις τελευταίες μέρες του αείμνηστου ηθοποιού.

Σου κακοφάνηκε όλο αυτό που έζησε τα τελευταία χρόνια ο Στάθης- Ψάλτης;

Πάρα πολύ. Έτυχε μετά από πολύ καιρό να δουλέψουμε πάλι μαζί, ενάμισι χρόνο πριν την προτελευταία δουλειά του και το έλεγε στα ταξίδια που κάναμε ότι είχε προβλήματα υγείας. Είχε κολπική μαρμαρυγή, είχε πάθει και το εγκεφαλικό. Ο Στάθης είχε μάθει να βοηθάει τον κόσμο και κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το κάνει σε αυτήν την υπερβολή και τον έπιασε η στεναχώρια. Μετά από ένα χρόνο μου το λένε και δεν το πίστεψα δυο μήνες μετά μου είπαν ότι μπήκε στο νοσοκομείο. Πήγα τις, πρώτες μέρες που μπήκε και δεν το πίστευα. Μου λέει: είδες που στα έλεγα; Του λέω μια χαρά είσαι μας περιμένουν οι γκόμενες έξω, μην μας ακούσει και η Χριστίνα. Πήγαινα στην Τήνο εγώ εκείνες τις μέρες και του είπα πως όταν γυρίσω θα είναι σπίτι. Όταν γύρισα ήταν ακόμα στο νοσοκομείο και σε μια εβδομάδα έφυγε. Φεύγουν άνθρωποι.

«Όταν πηγαίναμε έξω με τον Στάθη, μας σήκωναν στα χέρια, μας τράβαγαν, χάναμε τα παπούτσια μας»

Οι ατάκες του πολύ γνωστές σε όλους.

Ο Βασίλης Καμίτσης σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για την εποχή των βιντεοταινιών αλλά για τον Στάθη Ψάλτη που έφυγε με παράπονο.

Έζησες τις χρυσές δεκαετίες που ξεκίνησαν οι βιντεοκασέτες και γίνεσαι ένας άνθρωπος ο οποίος τον βλέπει ο κόσμος πολύ, πρωταγωνιστείς δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς ένας εκ των οποίων ήταν ο Ψάλτης με τον οποίο ήσασταν και φίλοι.

«Ήμασταν πολύ φίλοι και ήταν πολύ καλό παιδί. Με τον Ψάλτη κάναμε μεγάλα σουξέ. Πολλές ήταν καλές εποχές, αγνές δεν υπήρχαν αρρώστιες τότε ήταν πιο καλά μετά το ’85 ’87 μαζευτήκαμε λίγο, αλλά ήταν μαγικό αυτό. Πηγαίναμε με τον Στάθη σε καμιά ντισκοτέκ, σε κάποιο κέντρο και δεν προλαβαίναμε να μπούμε μας σηκώνανε στα χέρια πάνω, χάναμε παπούτσια, αλυσίδες, μας τα τραβάγανε τα έπαιρναν, ερχόταν το εκατό μας έκρυβε στο πορτ παγκάζ για να φύγουμε»

Πως ήταν ο Ψάλτης σαν άνθρωπος; «Καταπληκτικό παιδί, απλό παιδί, λαϊκό παιδί. Τον βλέπανε στον δρόμο, τους έδινε χρήματα. Η αλήθεια είναι πως βοηθούσε πολύ κόσμο»

Προτάσεις έχεις τώρα; «Ναι απορώ πώς, γιατί υπάρχει δυστυχώς πολλή ανεργία. Ο χώρος μας πάντα είχε ανεργία αλλά τώρα έχει παραπάνω. Αλλά ίσως βοηθάει αυτό το background που λέμε τα σήριαλ, οι ταινίες…», λέει ο ηθοποιός στο Χάι.

Σου δημιουργεί μια ανασφάλεια ένα φόβο;

Χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου. Νομίζω -πως ήταν η σκηνή με τα σανίδια παλιά- ότι φεύγει σιγά-σιγά και ένα σανίδι. Τυχαίνει με τον Μουστάκα, τυχαίνει μετά η Μπονέλου, ο Στάθης, όλο πιο κοντά.

Φέτος θα είσαι κάπου; Πού θα σε δούμε;

Τον χειμώνα θα κάνω με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ το έργο που παίζαμε «Την Νεράιδα του Φεγγαριού» είναι παιδικό, θα κάνουμε παραστάσεις σε σχολεία. Ακόμη έχουμε στα σκαριά δύο τρία έργα.

Τηλεόραση θα έλεγες ναι άμα είχες μία πρόταση;

Αν είναι κάτι όπως έκανε ο Μανούσος όπως κάναμε στα τμήματα ηθών ναι ή σαν το άλλο με τον Κιμούλη που κάναμε το «Ασυνήθεις ύποπτοι» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Παπούλια, τέτοιες σειρές ναι.

Πηγή: gossip-tv.gr