χρόνο

Ο Στηβ Ντούζος: «Κράτησα τη συμβουλή του πατέρα μου, που μου είχε πει: “Μη γίνεις πρεζάκιας, π..στης και ρουφιάνος”

Ο Στηβ Ντούζος εξηγεί στην «Espresso» γιατί αποσύρθηκε τόσο νωρίς από τα φώτα της δημοσιότητας  «Κράτησα τη συμβουλή του πατέρα μου, που μου είχε πει: “Μη γίνεις πρεζάκιας, π..στης και ρουφιάνος”.

Εχει ενσαρκώσει έναν από τους πιο γνωστούς κινηματογραφικούς ρόλους της δεκαετίας του 1980 και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που στον δρόμο τον φωνάζουν «Μπίλια»!

Από τη δεκαετία του 1990 και μετά ο Στηβ Ντούζος, γιος ενός εκ των μεγαλύτερων ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, του Ανδρέα Ντούζου, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και έκτοτε περνά τον χρόνο του οδηγώντας τις μηχανές του και ζώντας όμορφες στιγμές με την οικογένειά του. Το γιατί το εξηγεί στην «Espresso»…

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Μέχρι τα τέσσερα πέντε που ήμουν στην Ελλάδα αντιλαμβανόμουν τη δημοφιλία του πατέρα μου. Στη συνέχεια, στην Αμερική, όπου έζησα από τα πέντε μέχρι τα 18 μου, θυμάμαι πολλά πράγματα. Μάλιστα, έχω κρατήσει μέχρι και σήμερα επαφές με κάποια παιδιά από το Μπρονξ όπου μεγάλωσα.

Τι θυμάσαι από τον διάσημο πατέρα σου;
Μέναμε στην πλατεία Βικτωρίας και κοντά υπήρχαν συγκρουόμενα, όπου πηγαίναμε κάθε Κυριακή. Ομως τον κυνηγούσαν οι γυναίκες μέχρι εκεί και μετά πάλι μέχρι πίσω στο σπίτι μας και κάποια στιγμή τού είπα: «Μην ξαναπάμε, γιατί δεν γουστάρω να τρέχω».

Πώς, ενώ σπούδασες ζαχαροπλαστική, αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;
Εκανα παρέα με τον Κώστα Καραγιάννη και πήγαινα στο Παρκ, όπου καθόμασταν και τα πίναμε. Κάποια μέρα μού λέει «θέλει έναν χοντρό ο Φώσκολος», κι εγώ νόμιζα ότι θα πάω να κάνω καμιά σούζα και τέτοια, και μου έδωσε έναν κωμικό ρόλο.

Τον Μπίλια τον «έχτισες» εσύ;
Ο Ομηρος Ευστρατιάδης τον εμπνεύστηκε. Ηταν ένας ήρωας από την ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και ήταν δώρο Θεού που μου έδωσε την ευκαιρία να τον υποδυθώ. Τον γούσταρα τον Μπίλια! Ημουν ο πιο ωραίος χοντρός…

Είχες και τις κατακτήσεις σου;
Τις είχα, αλλά, επειδή μου αρέσουν τα δύσκολα, έχω ρίξει πολύ κλάμα για γυναίκες, έχω τάξει γάμους, έχω αρραβωνιαστεί με τα λόγια μέχρι να τις κατακτήσω και μετά άλλαζαν οι συνθήκες…

Θυμάσαι κάποιο υπερβολικό περιστατικό θαυμασμού;
Εγώ ήμουν χαβαλές και δεν έζησα ό,τι ο Σταμάτης (σ.σ.: Γαρδέλης), που τρελαίνονταν γι’ αυτόν τα κοριτσάκια και λιποθυμούσαν. Το ίδιο γινόταν και για τον Παύλο (σ.σ.: Ευαγγελόπουλος) και τον Πάνο (σ.σ.: Μιχαλόπουλος). Θυμάμαι, πηγαίναμε στα πάρτι και γινόταν χαμός. Μου έχουν τραβήξει μαλλιά, με έχουν τραβήξει από τη ζώνη, μου έκαναν διάφορα. Ο Σταμάτης δημιουργούσε καψούρες στις κοπέλες, εμένα με γούσταραν και αγόρια και κορίτσια. Θυμάμαι να έρχονται τα γράμματα με τα τσουβάλια. Κάθε εβδομάδα πεντακόσια με χίλια γράμματα έρχονταν όχι μόνο σ’ εμένα, αλλά και στην Τέτα (σ.σ.: η αδελφή του).

Με τόσες εκδηλώσεις θαυμασμού, πώς βρέθηκες παντρεμένος; Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στην Αννα Μαρία και… ενέδωσες σε έναν γάμο;
Οταν γνώρισα την Αννα Μαρία ήμουν σε μια περίοδο που έλεγα «δεν παντρεύομαι»! Γνωρίζοντάς την, όμως, διαπίστωσα ότι ήταν ένα παιδί -γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας- έτοιμο για σπίτι, για να δημιουργήσει οικογένεια. Είχε όλα αυτά που θέλω εγώ από τον άνθρωπο που θα βρίσκεται δίπλα μου: Με ανέχεται γιατί είμαι περίεργος τύπος.

Εγινες και σωστός οικογενειάρχης…
Νομίζω πως ναι! Είμαι μονογαμικός και, επειδή τα έζησα έντονα όλα, τώρα χαίρομαι κάθε δεκαετία που έρχεται. Τα τελευταία είκοσι χρόνια που είμαι με τη γυναίκα μου μεγαλώνω τα παιδιά μου και το χαίρομαι πολύ. Δεν κάνω… ταρζανιές που κάνουν άλλοι σύζυγοι.

Ποια από τα δικά σου λάθη δεν θα ήθελες να κάνουν τα παιδιά σου, η Αρτεμις και ο Ανδρέας;
Ξέρω πολύ καλά τα παιδιά μου και ξέρω μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Τους έχω μάθει να μου έχουν εμπιστοσύνη και τους έχω μάθει πως ό,τι και να γίνει έχουν… πλάτες και πρέπει να κάνουν τα δικά τους λάθη για να μάθουν.

Μίλησέ μου γι’ αυτά…
Καθένας έχει τον χαρακτήρα του. Η Αρτεμις είναι μια πολύ σοβαρή κοπέλα, έχει επικεντρωθεί στον στόχο της και είναι πολύ προγραμματισμένη και οργανωτική. Είναι από τα δεκατρία της εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού -είναι η πρώτη ανήλικη εθελόντρια που πήραν- και πηγαίνει και στον Σύλλογο «Ελπίδα», όπου κάνει δημιουργική απασχόληση στα παιδάκια. Επίσης, υπάρχει και ο παιδικός σταθμός που της έχω ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας, ώστε μετά τις σπουδές της να αφοσιωθεί σε αυτόν.

Ο Ανδρέας, από την άλλη, είναι πιο κοινωνικός, πιο ελεύθερος χαρακτήρας, είναι σεβαστικός, είναι Μανιάτης… Εχει πάρει πολλά στοιχεία του πατέρα μου -την ευαισθησία, τη σοβαρότητα και τη διακριτικότητα- και είναι αθλητικός τύπος, όπως ήταν και ο πατέρας μου. Αγαπά την μπάλα, τις πολεμικές τέχνες, τα μηχανάκια.

Το επώνυμο Ντούζος σε βοήθησε καλλιτεχνικά;
Με βοήθησε θεατρικά και στο να μη με εκμεταλλεύονται. Επαιζα σε δικές μας παραγωγές για 18 χρόνια κι έτσι δεν είχα πολλά πολλά με τους υπόλοιπους.

Σου λείπουν η τηλεόραση και το θέατρο;
Δεν μου λείπουν καθόλου και χαίρομαι που απέχω. Γουστάρω πολύ αυτά με τα οποία ασχολούμαι και δεν έχω το άγχος, τη ρουφιανιά, τα κόμπλεξ και τους εγωισμούς του χώρου. Είμαι χορτασμένος, γιατί ήμουν στο θέατρο ανελλιπώς για 18 χρόνια. Δεν γουστάρω πλέον τον χώρο του θεάτρου, η τηλεόραση δεν είναι πια αυτή που ήταν, καθώς για να βρεθείς εκεί πρέπει ν’ ανήκεις σε κάποια «αυλή», και ο κινηματογράφος είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Αποκλείεις, λοιπόν, ένα κινηματογραφικό comeback;
Θα ήθελα να κάνω ένα road movie με κάτι φίλους μου. Το κυνηγάμε με κάτι πωρωμένους χαρλεάδες και, αν χρειαστεί, θα την κάνουμε και μόνοι μας.

Σήμερα σε αναγνωρίζουν στον δρόμο;
Αν σου πω ότι με αναγνωρίζουν πιο πολύ τώρα παρά τη δεκαετία του 2010; Από το 1995 μέχρι το 2010 ούτε ασχολούνταν μαζί μου. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει τα 80s και… ανεβήκαμε κι εμείς.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έδωσαν οι γονείς σου και την έχεις κρατήσει σαν φυλακτό;
Μία του πατέρα μου, που μου είχε πει: «Μη γίνεις πρεζάκιας, π..στης και ρουφιάνος».

Πώς διαχειρίστηκες τον χαμό των γονιών σου;
Μου έλειψαν, μου λείπουν, αλλά είμαι και συνειδητοποιημένος με τον θάνατο. Αλλωστε, έχω φτάσει κι εγώ τέσσερις φορές κοντά… Προτιμούσα να έχουν οι γονείς μου έναν χρόνο ποιοτικής ζωής, παρά πέντε χρόνια ταλαιπωρίας. Και επειδή με τον πατέρα μου τραβήξαμε ζόρι, γιατί για πέντε μήνες ήταν στην Εντατική, φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να ησυχάσει. Πάντως, και οι δύο έζησαν ολοκληρωμένες ζωές.

Είπες νωρίτερα ότι έφτασες πολύ κοντά στον θάνατο…
Κάθε φορά που ερχόταν αυτή η ώρα περίμενα πώς και πώς τον Χάρο για να τον στείλω πίσω. Δεν μασάω… Θα φτάσω μέχρι 160 χρόνων!

Η σχέση σου με την αδελφή σου ήταν πάντα τόσο αρμονική όσο σήμερα;
Μέχρι τα δεκατρία δεκατέσσερα τσακωνόμασταν. Ομως η Τέτα είναι ήρεμος χαρακτήρας κι εγώ είμαι της οικογένειας, οπότε δέσαμε. Στα νεανικά μας χρόνια κάναμε παρέα. Τώρα μένουμε κοντά και βρισκόμαστε πολύ συχνά.

Με τα παιδιά της τότε θρυλικής παρέας βρίσκεστε;
Ούτε τότε ούτε τώρα. Δεν είχαμε επαφές, γιατί ήμασταν αλλού! Αυτοί με τις καλλιτεχνικές παρέες τους κι εγώ με τις παρέες που είχα από τη γειτονιά… Παιδιά με μηχανές, με τα οποία έχω κρατήσει ακόμα επαφή.

Σε έχει αγγίξει η κρίση;
Οπως όλους, κι εμένα. Εχω κόψει τα ταξίδια, αρκετές εξόδους, σπατάλη σε ρούχα.

Είσαι άνθρωπος που παίρνει ρίσκα;
Ανέκαθεν!

Τι ακραίο έχεις κάνει στη ζωή σου για έναν έρωτα;
Στα δεκαεφτά μου είχα μπλέξει με μια τριανταπεντάρα και παράτησα σχολείο, δουλειές, σπίτι και πήγα και σπιτώθηκα μαζί της για καμιά εβδομάδα στην Αμερική. Με δωροδόκησε ο Ντούζος και έληξε αυτό. Μου κούνησε τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου που… κυνηγούσα έναν χρόνο για να το αγοράσω! Πήρα τα κλειδιά και ξέχασα την γκόμενα.

Τα τατουάζ σου συμβολίζουν κάτι;
Αυτά που έκανα στα δεκατέσσερα και τα δεκαεφτά ήταν της πλάκας. Αυτά που κάνω μετά τα τριάντα μου συμβολίζουν κάτι. Το πιο αγαπημένο δεν το έχω κάνει ακόμα. Θέλω να κάνω δύο μεγάλα, ένα στο στήθος και ένα στην πλάτη. Θέλω να κάνω τα πορτρέτα του πατέρα μου και της μητέρας μου και θέλω να κάνω και κάτι πάνω μου που να μην είναι τα παιδιά μου, αλλά να συμβολίζει την οικογένειά μου… Κάτι σε καρτούν, ίσως.

Πηγή: espressonews.gr

895 Comments

 1. Its like you learn my mind! You appear to grasp a
  lot about this, like you wrote the e-book in it
  or something. I believe that you just can do with some
  percent to force the message home a little bit, however other than that, this is great blog.
  An excellent read. I’ll certainly be back.

 2. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to
  your webpage? My blog site is in the exact same niche as yours and
  my visitors would truly benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this ok with you. Cheers!

 3. Please let me know if you’re looking for a writer for your site.
  You have some really great articles and I feel I would be a good asset.

  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write
  some material for your blog in exchange for a link back
  to mine. Please blast me an email if interested. Cheers!

 4. First of all I want to say great blog! I had a quick question which
  I’d like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center
  yourself and clear your head prior to writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting
  my ideas out. I truly do enjoy writing but it just
  seems like the first 10 to 15 minutes are lost just trying
  to figure out how to begin. Any recommendations or tips?

  Appreciate it!

 5. Have you ever considered publishing an e-book or guest
  authoring on other sites? I have a blog centered on the same information you discuss and
  would love to have you share some stories/information. I
  know my viewers would value your work. If
  you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 6. of course like your website however you have to test the spelling on several of your posts.
  A number of them are rife with spelling problems and I in finding it
  very troublesome to inform the reality then again I’ll definitely come
  back again.

 7. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.

  I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I
  get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very
  good site!

 8. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a
  few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show the
  same results.

 9. My brother recommended I may like this web
  site. He was totally right. This put up truly made my day.
  You can not consider just how a lot time I had spent
  for this info! Thank you!

 10. An interesting discussion is definitely worth comment.
  I do think that you should write more about this issue, it
  may not be a taboo subject but generally folks don’t talk about these issues.
  To the next! Cheers!!

 11. Amoxicillin Allergic Penicillin Discount Generic Amoxicilina Internet Website Free Shipping Preisvergleich Cialis 20mg 12 online cialis Clomiphene 60 Pills 25 Mg No Script Usa Priligy Duracion Viagra Senza Prescrizione Medica

 12. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your
  website, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 13. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new
  project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 14. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 15. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment
  form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 16. Pretty nice post. I just stumbled upon your
  weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing
  your weblog posts. In any case I will be subscribing to your rss
  feed and I am hoping you write once more very soon!

 17. We are a bunch of volunteers and opening a new scheme in our
  community. Your web site provided us with helpful info to work on.
  You have done a formidable process and our whole group can be
  grateful to you.

 18. I blog quite often and I seriously thank you for
  your information. This article has really peaked my interest.
  I will bookmark your site and keep checking for new details about once a week.
  I opted in for your Feed as well.

 19. Just desire to say your article is as amazing. The clarity
  to your submit is simply spectacular and i can assume you are a
  professional in this subject. Fine together with your permission let me to snatch your RSS feed to
  keep up to date with approaching post. Thank you one million and please keep up the enjoyable work.

 20. Does your site have a contact page? I’m having a
  tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.

 21. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
  I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 22. Hi, I do believe this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I’m going to
  revisit once again since I book marked it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help
  other people.

 23. Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look.
  I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my
  followers! Exceptional blog and terrific design and style.

 24. Hi excellent website! Does running a blog like this take a massive amount work?
  I have virtually no understanding of computer programming however I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, should you have any recommendations
  or techniques for new blog owners please share. I know this is
  off subject nevertheless I simply had to ask. Thank you!

 25. Wonderful article! That is the kind of information that are supposed to be shared
  across the internet. Shame on Google for not positioning this publish higher!
  Come on over and visit my site . Thanks =)

 26. Simply wish to say your article is as astonishing.

  The clearness to your publish is just excellent and i can think you are a
  professional on this subject. Fine with your permission allow me
  to snatch your feed to keep up to date with impending post.

  Thank you one million and please carry on the gratifying
  work.

 27. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely
  long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your
  blog. I as well am an aspiring blog blogger
  but I’m still new to the whole thing. Do you have any recommendations for beginner blog writers?
  I’d really appreciate it.

 28. It’s awesome to go to see this site and reading the views of all colleagues on the topic of
  this piece of writing, while I am also eager of getting know-how.

 29. I’m really impressed with your writing skills as well as with the
  layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it
  yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days.

 30. What’s up to every one, the contents existing at this web page are actually remarkable for people experience, well,
  keep up the good work fellows.

 31. Hello would you mind sharing which blog platform you’re working
  with? I’m going to start my own blog in the near future but I’m
  having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.

  P.S Apologies for being off-topic but I
  had to ask!

 32. Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?

  My website covers a lot of the same subjects as yours and I
  feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to
  shoot me an email. I look forward to hearing from you!
  Fantastic blog by the way!

 33. I got this web site from my friend who shared with me concerning this website and at the moment this
  time I am visiting this web page and reading very informative articles or reviews
  at this place.

 34. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It’s the little changes that will make the largest changes.
  Thanks for sharing!

 35. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was
  just wondering if you get a lot of spam remarks? If so how do you reduce it,
  any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving
  me crazy so any support is very much appreciated.

 36. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the site is also very good.

 37. Hello! This is kind of off topic but I need some
  advice from an established blog. Is it hard to set
  up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?

  Cheers

 38. Hi there friends, how is the whole thing, and what you wish for to say about this piece of writing,
  in my view its actually awesome in support of me.

 39. Great blog here! Also your website rather a lot up very fast!
  What host are you the use of? Can I am getting your affiliate hyperlink on your host?
  I wish my website loaded up as fast as yours lol

 40. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice
  would be greatly appreciated. Thank you

 41. Helpful information. Fortunate me I found your web site accidentally,
  and I am surprised why this coincidence didn’t came about earlier!
  I bookmarked it.

 42. You really make it appear really easy with your presentation but I in finding this topic to be really something which I feel
  I would never understand. It sort of feels too complex and
  very wide for me. I am looking forward for your subsequent put
  up, I’ll try to get the cling of it!

 43. Hey there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding know-how
  so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 44. Hello, I do think your website may be having internet browser compatibility problems.
  Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in IE,
  it’s got some overlapping issues. I merely wanted to provide
  you with a quick heads up! Besides that, wonderful site!

 45. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve
  worked hard on. Any recommendations?

 46. I like the valuable information you provide in your
  articles. I will bookmark your weblog and check
  again here frequently. I’m quite sure I’ll learn plenty
  of new stuff right here! Good luck for the next!

 47. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable info to work on.
  You’ve done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 48. Howdy! Quick question that’s entirely off topic. Do you
  know how to make your site mobile friendly?
  My site looks weird when viewing from my apple iphone.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to
  resolve this issue. If you have any recommendations, please share.

  Many thanks!

 49. It’s really a nice and useful piece of info.

  I am glad that you just shared this useful information with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 50. What’s up mates, how is everything, and what you want to say on the topic of this article, in my view its really awesome for me.

 51. I think this is one of the most vital info for me.
  And i’m glad reading your article. But should remark
  on few general things, The site style is great, the articles is really excellent :
  D. Good job, cheers

 52. Great site. A lot of helpful info here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious.
  And naturally, thank you in your effort!

 53. I don’t even know the way I ended up here, however I assumed this post was once great.

  I do not realize who you’re however certainly you’re going to a well-known blogger in case you are not already.

  Cheers!

 54. Hey I know this is off topic but I was wondering if you
  knew of any widgets I could add to my blog that
  automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking
  for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like
  this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 55. Hi there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the great work!

 56. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent,
  let alone the content!

 57. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some
  interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 58. Good post. I learn something totally new and challenging on websites
  I stumbleupon on a daily basis. It’s always useful to read articles from other writers and
  practice a little something from their websites.

 59. hello!,I like your writing so so much! percentage we communicate more approximately your post on AOL?
  I need an expert on this house to unravel my problem.
  Maybe that is you! Taking a look ahead to look you.

 60. Hello this is somewhat of off topic but I was wondering
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.

  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 61. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I
  clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog!

 62. Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this paragraph i thought
  i could also create comment due to this good article.

 63. Hello! I understand this is kind of off-topic however
  I had to ask. Does operating a well-established blog like yours require a lot of work?
  I am completely new to writing a blog however I do write in my journal
  daily. I’d like to start a blog so I can easily share my personal
  experience and thoughts online. Please let me know if
  you have any recommendations or tips for new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

 64. I really like what you guys are usually up too.

  Such clever work and exposure! Keep up the superb works guys I’ve included
  you guys to blogroll.

 65. I am actually happy to read this blog posts which includes lots of useful facts, thanks for providing these
  kinds of information.

 66. Have you ever considered about including a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all.
  But think of if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and
  videos, this blog could undeniably be one of the greatest in its niche.
  Good blog!

 67. What i do not realize is in truth how you are no longer really much more smartly-appreciated than you might be now.
  You’re very intelligent. You know therefore considerably with regards to
  this subject, made me individually believe it from a lot of varied angles.
  Its like women and men are not involved except it is one thing to do
  with Lady gaga! Your individual stuffs great.
  Always take care of it up!

 68. We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your website offered us with useful information to work
  on. You’ve done a formidable job and our entire neighborhood shall be grateful to you.

 69. This post gives clear idea designed for the new
  people of blogging, that actually how to do blogging and site-building.

 70. Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new iphone!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look
  forward to all your posts! Keep up the outstanding
  work!

 71. Great blog you have here.. It’s hard to find high-quality writing like yours
  these days. I seriously appreciate individuals like you!
  Take care!!

 72. Magnificent website. Plenty of useful information here.
  I’m sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious.
  And of course, thanks in your sweat!

 73. Hi there I am so thrilled I found your weblog, I really found you by mistake, while
  I was researching on Bing for something else, Regardless I am here now and
  would just like to say thanks a lot for a tremendous post and a all round enjoyable
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment
  but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent work.

 74. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

 75. Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using?
  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having
  a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and
  I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 76. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
  Extremely useful info particularly the last part :
  ) I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a long time.
  Thank you and best of luck.

 77. Heya i am for the primary time here. I came across this board
  and I find It truly helpful & it helped me out much.
  I am hoping to provide one thing back and help
  others like you helped me.

 78. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.

  Look advanced to far added agreeable from
  you! However, how can we communicate?

 79. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to
  be actually something which I think I would never
  understand. It seems too complex and very broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of
  it!

 80. This design is steller! You definitely know how to
  keep a reader amused. Between your wit and your videos, I
  was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 81. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for
  a blog web site? The account helped me a acceptable deal.

  I had been a little bit acquainted of this your
  broadcast provided bright clear concept

 82. Hi, i believe that i saw you visited my weblog thus
  i got here to go back the want?.I am attempting to to find things to improve my web site!I assume its adequate to use some of your ideas!!

 83. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the
  road. Many thanks

 84. I read this post fully about the resemblance of most up-to-date and previous technologies, it’s
  awesome article.

 85. I think the admin of this web page is really working hard in support of his website,
  as here every material is quality based information.

 86. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.

  Any feed-back would be greatly appreciated.

 87. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this
  I’ve discovered It absolutely helpful and it has helped me out
  loads. I am hoping to give a contribution & aid different users like
  its helped me. Great job.

 88. Have you ever thought about publishing an e-book or guest
  authoring on other sites? I have a blog centered on the same
  topics you discuss and would love to have you share
  some stories/information. I know my readers would
  appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to
  send me an email.

 89. If you desire to grow your familiarity just keep visiting this web page and be updated with the newest information posted here.

 90. Hi there, I found your site by means of Google while
  looking for a related subject, your site got here up, it appears great.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just was alert to your blog via Google, and found that
  it is really informative. I’m gonna be careful for brussels.
  I will appreciate when you continue this in future. Numerous other folks can be benefited
  from your writing. Cheers!

 91. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I may revisit once again since i have
  book-marked it. Money and freedom is the best way to change,
  may you be rich and continue to help other people.

 92. Just desire to say your article is as astonishing.
  The clarity on your post is simply spectacular and i could assume you’re knowledgeable on this subject.
  Well together with your permission allow me to seize your
  feed to stay updated with imminent post. Thanks a million and please
  keep up the rewarding work.

 93. After exploring a number of the articles on your blog, I truly
  like your way of writing a blog. I saved it to my bookmark website list
  and will be checking back in the near future.
  Take a look at my web site too and let me know your opinion.

 94. whoah this blog is fantastic i really like reading your
  articles. Keep up the great work! You know, lots of people are searching round
  for this info, you could aid them greatly.

 95. With havin so much written content do you ever
  run into any issues of plagorism or copyright infringement?
  My blog has a lot of exclusive content I’ve either written myself
  or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the
  internet without my permission. Do you know any techniques to help stop content from being stolen?
  I’d certainly appreciate it.

 96. Hi to every one, the contents present at this website are in fact awesome for people experience, well,
  keep up the nice work fellows.

 97. I’m really inspired together with your writing talents and also with the
  structure to your weblog. Is that this a paid subject or
  did you customize it your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it’s uncommon to peer a nice blog like this one today..

 98. Fantastic website. Plenty of useful information here. I am sending
  it to some friends ans additionally sharing in delicious.

  And certainly, thanks to your sweat!

 99. Thank you for every other fantastic article.
  Where else could anyone get that type of info in such a perfect way of writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the
  search for such information.

 100. It’s really a cool and helpful piece of information. I’m
  happy that you simply shared this useful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 101. naturally like your web site but you need to take a look at
  the spelling on quite a few of your posts. A number of them are
  rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the truth
  however I’ll certainly come again again.

 102. Hello there! I just would like to offer you a huge thumbs up for
  your excellent information you have here on this post.

  I am coming back to your blog for more soon.

 103. certainly like your web site however you have to check the spelling on quite a few of
  your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth on the other hand
  I’ll surely come again again.

 104. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this website.
  I really hope to check out the same high-grade content from you later on as well.

  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal website now 😉

 105. I read this paragraph completely regarding the comparison of latest and previous technologies, it’s awesome article.

 106. Hello! I could have sworn I’ve been to this web site before
  but after browsing through some of the articles I
  realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I stumbled upon it and I’ll
  be book-marking it and checking back regularly!

 107. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, terrific blog!

 108. I think everything published made a great deal of
  sense. However, what about this? suppose you typed a catchier post title?

  I am not saying your information is not good,
  but suppose you added a title that grabbed folk’s attention? I mean Ο
  Στηβ Ντούζος: «Κράτησα τη
  συμβουλή του πατέρα μου, που μου είχε πει: “Μη γίνεις πρεζάκιας,
  π..στης και ρουφιάνος” – Golden Memories is kinda plain. You ought to peek at
  Yahoo’s home page and see how they write news headlines to grab
  people to open the links. You might try adding a video or
  a picture or two to grab readers interested about
  what you’ve written. Just my opinion, it would make your blog
  a little bit more interesting.

 109. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

 110. Piece of writing writing is also a excitement, if you
  know afterward you can write if not it is complicated to write.

 111. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get
  my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Kudos!

 112. An interesting discussion is definitely worth comment.
  I do believe that you should write more about this topic, it might not be a taboo matter but generally folks don’t talk about
  such topics. To the next! Kind regards!!

 113. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow
  you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look
  forward to new posts.

 114. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less.

  I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and
  am worried about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net.

  Is there a way I can import all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 115. I am really impressed along with your writing talents as neatly as with
  the layout in your weblog. Is that this a paid
  subject matter or did you modify it yourself? Either way keep
  up the nice high quality writing, it is uncommon to look a great weblog like this one nowadays..

 116. Fantastic blog! Do you have any suggestions for aspiring
  writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m
  a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a
  paid option? There are so many choices out there that I’m totally
  confused .. Any ideas? Many thanks!

 117. Hello are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started
  and set up my own. Do you require any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 118. I do agree with all of the ideas you have introduced in your post.
  They are very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very brief for newbies.
  May you please lengthen them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 119. Generally I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very
  forced me to check out and do it! Your writing style
  has been amazed me. Thanks, very nice post.

 120. If you wish for to improve your familiarity simply
  keep visiting this website and be updated with the newest
  information posted here.

 121. Have you ever thought about adding a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is valuable and everything.
  However just imagine if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”!

  Your content is excellent but with pics and video clips, this blog
  could certainly be one of the very best in its field. Fantastic
  blog!

 122. I got this web page from my friend who informed me
  on the topic of this web site and now this time I am visiting this web page and reading very informative posts at this time.

 123. Asking questions are actually fastidious thing if
  you are not understanding something entirely, however
  this piece of writing provides fastidious understanding even.

 124. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.
  Short but very accurate information… Many thanks for sharing this one.
  A must read post!

 125. It’s hard to find knowledgeable people on this subject, but you sound like you know what you’re talking about!
  Thanks

 126. What’s up to every one, the contents present at this web page are actually
  awesome for people experience, well, keep up the nice work fellows.

 127. Greetings I am so glad I found your site, I really found you by error, while
  I was researching on Bing for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you
  for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have saved it and also
  added your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read a great deal more, Please do keep up the superb work.

 128. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it improve
  over time.

 129. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your web
  site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me
  a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted
  of this your broadcast provided bright clear
  idea

 130. I am sure this paragraph has touched all the internet
  visitors, its really really good article
  on building up new web site.

 131. I always used to read post in news papers but now as I am a user
  of internet therefore from now I am using net for posts,
  thanks to web.

 132. Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know
  a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 133. I know this web site offers quality based articles and extra stuff,
  is there any other website which provides such data in quality?

 134. Excellent blog here! Also your website loads up fast!

  What host are you using? Can I get your affiliate link
  to your host? I wish my web site loaded up as quickly
  as yours lol

 135. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering
  if you knew where I could find a captcha plugin for my
  comment form? I’m using the same blog platform as
  yours and I’m having problems finding one?
  Thanks a lot!

 136. Excellent post. I was checking constantly this blog
  and I am inspired! Extremely useful info particularly the remaining section 🙂 I take care of such information a lot.
  I was seeking this certain info for a long time.
  Thanks and good luck.

 137. I need to to thank you for this wonderful read!! I definitely
  enjoyed every little bit of it. I’ve got you bookmarked to check
  out new things you post…

 138. Heya i am for the first time here. I found this
  board and I find It truly useful & it helped me
  out a lot. I hope to give something back and help others
  like you helped me.

 139. Right now it appears like WordPress is the top blogging platform out there right now.

  (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 140. Thanks for your marvelous posting! I definitely enjoyed reading
  it, you may be a great author.I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back later on. I
  want to encourage you continue your great work, have a nice weekend!

 141. Admiring the hard work you put into your blog and detailed information you present.
  It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Excellent read!

  I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to
  my Google account.

 142. I am extremely impressed along with your writing skills as
  neatly as with the layout for your weblog. Is that this a paid theme or did you customize it your self?
  Anyway stay up the nice quality writing, it’s rare to look a great weblog like this
  one today..

 143. My brother suggested I might like this website. He was totally right.
  This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 144. I’ve read several excellent stuff here. Definitely worth
  bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you set to make this type of
  wonderful informative website.

 145. For most up-to-date news you have to pay a
  quick visit web and on the web I found this web page
  as a best website for newest updates.

 146. Its like you learn my thoughts! You seem to know so much about this,
  like you wrote the guide in it or something. I feel that you can do
  with a few % to force the message house a little bit, but other
  than that, this is excellent blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

 147. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just
  curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 148. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful &
  it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 149. Link exchange is nothing else but it is just placing the other person’s webpage link
  on your page at proper place and other person will also do similar in support of you.

 150. When some one searches for his essential thing,
  so he/she wants to be available that in detail,
  therefore that thing is maintained over here.

 151. I blog quite often and I seriously thank you for your information. This great article has really peaked my interest.
  I will book mark your site and keep checking for
  new information about once per week. I opted in for your RSS feed as
  well.

 152. Wow, marvelous weblog structure! How long have you ever
  been running a blog for? you made blogging glance easy.
  The total look of your web site is great, let alone the content!

 153. Heya fantastic blog! Does running a blog similar to this require a great
  deal of work? I have no expertise in programming however I
  had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyhow, if you have any ideas or techniques for
  new blog owners please share. I understand this is
  off subject nevertheless I just had to ask. Many thanks!

 154. I have to thank you for the efforts you have put in writing this blog.

  I’m hoping to view the same high-grade content by you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own website now 😉

 155. I’m not sure exactly why but this website is loading extremely slow for me.

  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem
  still exists.

 156. Hey! I’m at work surfing around your blog from my new iphone!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the outstanding work!

 157. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t know the reason why I can’t join it. Is there anybody getting similar
  RSS issues? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanks!!

 158. Hi! I’ve been reading your web site for some time
  now and finally got the courage to go ahead
  and give you a shout out from Huffman Tx! Just wanted to tell you
  keep up the excellent job!

 159. If some one wishes expert view concerning running a blog afterward i
  advise him/her to pay a quick visit this website, Keep up
  the good work.

 160. Hey! I just wanted to ask if you ever have any problems
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up
  losing months of hard work due to no back up.
  Do you have any methods to prevent hackers?

 161. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective.
  A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and visual
  appearance. I must say you’ve done a great job with this.
  Also, the blog loads very fast for me on Internet explorer.
  Superb Blog!

 162. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital
  to assert that I acquire actually enjoyed account your blog
  posts. Any way I’ll be subscribing to your
  feeds and even I achievement you access consistently
  fast.

 163. We stumbled over here by a different web address and thought I might as well check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking at your web page for a second time.

 164. You really make it appear really easy along with your presentation however I in finding this matter to be
  actually something which I think I might never understand.
  It kind of feels too complicated and very wide for me.

  I’m having a look forward in your subsequent submit, I will try to get the
  grasp of it!

 165. Hey there, I think your site might be having browser compatibility
  issues. When I look at your website in Opera, it looks
  fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific
  blog!

 166. You really make it seem really easy along with your presentation but I in finding this topic to
  be really one thing which I believe I might never understand.

  It seems too complicated and very extensive for me. I am taking a look ahead to
  your next publish, I will attempt to get the dangle of it!

 167. Hey this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 168. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I in finding It really helpful &
  it helped me out a lot. I am hoping to offer something again and help others like you helped me.

 169. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
  to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe
  you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 170. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent,
  as well as the content!

 171. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long)
  so I guess I’ll just sum it up what I had written and say,
  I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still
  new to the whole thing. Do you have any points for inexperienced
  blog writers? I’d definitely appreciate it.

 172. Excellent post. Keep writing such kind of information on your
  blog. Im really impressed by your site.
  Hi there, You’ve done a great job. I will definitely digg it and
  in my opinion suggest to my friends. I am sure they’ll be benefited
  from this web site.

 173. You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be actually something which
  I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
  I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 174. I do not even know how I stopped up right here, but I believed
  this post was great. I do not recognise who you’re however certainly you are
  going to a well-known blogger should you aren’t already.
  Cheers!

 175. I’m gone to inform my little brother, that he should also go to see
  this website on regular basis to obtain updated from
  most up-to-date information.

 176. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long)
  so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say,
  I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog
  blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips and hints for first-time blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 177. What’s up Dear, are you in fact visiting this web page regularly, if so after that
  you will absolutely obtain fastidious experience.

 178. That is a very good tip particularly to those new
  to the blogosphere. Brief but very precise information… Thank you for
  sharing this one. A must read article!

 179. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog.
  You have some really great posts and I believe I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please blast me an e-mail if interested. Cheers!

 180. I am actually glad to read this web site posts which includes plenty of valuable information, thanks
  for providing these kinds of data.

 181. naturally like your website however you have to check the spelling on quite a
  few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome
  to inform the truth however I’ll certainly
  come back again.

 182. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
  I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 183. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

  She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 184. I’m not sure where you’re getting your info,
  but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.

  Thanks for wonderful info I was looking for this information for
  my mission.

 185. Excellent post. Keep posting such kind of info on your page.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve performed an incredible job.
  I will definitely digg it and individually suggest to my friends.
  I am sure they’ll be benefited from this site.

 186. My partner and I stumbled over here by a different web address and thought I may as
  well check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to looking over your web page for a second time.

 187. Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and
  I will be waiting for your next write ups thank you once again.

 188. Index Search Villas and lofts to rent, search by region, find
  in minutes a villa for rental by city, many different rooms lofts
  and villas. Be afraid of photographs and data that they have
  to supply you. The website is a center for all of you the ads in the field, bachelorette party?

  Have fun with someone who leaves Israel? No matter what the main reason you need to rent a
  villa for the next event or simply just a team recreation ideal for
  any age. The website is also the midst of rooms by way of the hour, which is definitely another subject,
  for lovers who are looking for a lavish room equipped for discreet
  entertainment with a spouse or lover. Regardless of the you would
  like, the 0LOFT website is really a look for you to identify
  rentals for loft villas and rooms throughout Israel, North South
  and Gush Dan.

 189. I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its really really fastidious
  post on building up new web site.

 190. It’s in fact very difficult in this busy life to listen news on Television, so I just use world wide web
  for that reason, and get the most up-to-date information.

 191. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to
  see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a
  youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is entirely off topic but I had to share it
  with someone!

 192. continuously i used to read smaller content that as well clear
  their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading at this time.

 193. Hi friends, how is all, and what you would like to say regarding this post, in my view its actually amazing in favor
  of me.

 194. I will right away take hold of your rss feed as I can’t find your e-mail subscription link
  or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me recognize so
  that I may just subscribe. Thanks.

 195. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the
  same comment. Is there any way you can remove me from that
  service? Cheers!

 196. I used to be suggested this web site by means of my cousin.
  I am now not sure whether or not this publish is written via him as
  no one else recognize such precise approximately my problem.

  You are wonderful! Thank you!

 197. Wonderful website. A lot of useful information here.
  I am sending it to a few pals ans also sharing in delicious.
  And of course, thanks to your effort!

 198. Pretty component to content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to claim that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
  Any way I will be subscribing for your feeds and even I fulfillment you access persistently quickly.

 199. Your style is really unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
  Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

 200. Hello, this weekend is pleasant for me, since this point in time i am reading this impressive informative paragraph here at my
  house.

 201. Hello there I am so excited I found your weblog, I really found you by mistake, while I
  was browsing on Yahoo for something else, Nonetheless
  I am here now and would just like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round
  interesting blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and
  also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read a lot more, Please do keep up the excellent jo.

 202. An outstanding share! I have just forwarded this onto
  a colleague who was doing a little research on this.
  And he in fact ordered me lunch simply because I discovered
  it for him… lol. So let me reword this….
  Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending
  the time to talk about this subject here on your site.

 203. Good post. I learn something new and challenging on sites I
  stumbleupon everyday. It will always be exciting to read through content from other authors and practice
  something from their websites.

 204. I think this is one of the most important info for me.
  And i am glad reading your article. But wanna remark
  on some general things, The site style is wonderful, the articles is really great
  : D. Good job, cheers

 205. Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and
  I will be waiting for your further post thank
  you once again.

 206. constantly i used to read smaller content that also clear their motive,
  and that is also happening with this piece of writing which I am reading now.

 207. If some one wants to be updated with most
  recent technologies after that he must be pay a visit this site and be up to date daily.

 208. I have been browsing online more than three hours these days, yet I never discovered any fascinating article like yours.

  It’s lovely price sufficient for me. In my
  view, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did,
  the web might be much more useful than ever before.

 209. I have read a few good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting.
  I wonder how much effort you put to create this type of great informative
  website.

 210. Good day! I could have sworn I’ve visited this web site before but after looking at many of the articles
  I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely
  pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 211. Good day! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking
  through some of the post I realized it’s new to
  me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking
  and checking back often!

 212. whoah this blog is magnificent i love reading your posts.
  Keep up the great work! You already know, lots of individuals are looking round for this information,
  you can help them greatly.

 213. This piece of writing offers clear idea for the new visitors of blogging, that really how to do
  blogging and site-building.

 214. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking
  more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 215. Everything is very open with a clear clarification of the
  challenges. It was really informative. Your site is very helpful.
  Many thanks for sharing!

 216. After looking over a few of the blog posts on your site,
  I honestly like your way of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please check out
  my website as well and let me know your opinion.

 217. My spouse and I stumbled over here from a different web address and thought
  I might as well check things out. I like what I see so now i am
  following you. Look forward to finding out about your web page for a second time.

 218. I am truly pleased to glance at this website posts which carries lots of useful
  facts, thanks for providing these kinds of information.

 219. I used to be recommended this website by way of my
  cousin. I am now not sure whether this submit is written by him as no
  one else understand such designated about my difficulty.
  You are amazing! Thanks!

 220. Thank you, I’ve recently been looking for information about
  this subject for a while and yours is the best I have came upon so far.
  But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the source?

 221. I do consider all the concepts you’ve presented in your post.
  They’re very convincing and will definitely work. Still,
  the posts are too short for starters. May you
  please lengthen them a bit from next time? Thanks for the post.

 222. Having read this I thought it was very informative.
  I appreciate you spending some time and energy to put this article together.
  I once again find myself spending a significant amount of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worth it!

 223. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a
  new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!

 224. I believe that is one of the such a lot significant info
  for me. And i’m glad studying your article. But want to commentary on few general issues, The website style is ideal, the articles is in reality great
  : D. Excellent process, cheers

 225. Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where
  I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours
  and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 226. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your weblog posts.
  In any case I’ll be subscribing for your rss feed and
  I hope you write again very soon!

 227. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any issues
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and
  I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have
  any methods to protect against hackers?

 228. Hi, I desire to subscribe for this website to take most up-to-date updates,
  therefore where can i do it please assist.

 229. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire
  someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my
  own blog and would like to find out where u got this from.
  thank you

 230. of course like your web-site but you need to test the spelling on several of your posts.
  Several of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome
  to inform the truth nevertheless I will definitely come back
  again.

 231. Good way of describing, and fastidious post to obtain facts
  regarding my presentation focus, which i am going to present in university.

 232. If you would like to increase your familiarity simply keep visiting
  this site and be updated with the most up-to-date news update posted here.

 233. Hi, the whole thing is going sound here and ofcourse every one is sharing
  facts, that’s actually excellent, keep up writing.

 234. It’s an amazing piece of writing designed for all the
  internet viewers; they will obtain advantage from it I am sure.

 235. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to
  read more of your useful information. Thanks for the
  post. I’ll definitely return.

 236. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!

  Extremely helpful information particularly the last part :
  ) I care for such info a lot. I was seeking this particular information for
  a long time. Thank you and best of luck.

 237. I just like the helpful info you supply in your articles.
  I will bookmark your weblog and take a look at again here frequently.
  I am reasonably sure I’ll learn many new stuff right here!
  Good luck for the following!

 238. I’m gone to convey my little brother, that he should also pay a quick
  visit this webpage on regular basis to obtain updated
  from newest news.

 239. Hey! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thanks

 240. I want to to thank you for this very good read!! I certainly loved every little bit
  of it. I have got you book-marked to look at new things you post…

 241. It’s actually a great and helpful piece of info. I am happy that you just shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 242. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this
  website. I’m hoping to check out the same high-grade content by you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired
  me to get my own blog now 😉

 243. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful
  & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 244. Wow, superb blog structure! How long have you ever been blogging for?
  you made blogging look easy. The whole glance of your website is excellent,
  let alone the content!

 245. May I just say what a comfort to find someone who truly knows what they’re discussing over the
  internet. You actually realize how to bring a problem
  to light and make it important. A lot more people must check this out and
  understand this side of your story. I was surprised you’re not
  more popular given that you most certainly possess the gift.

 246. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who has been doing a little homework on this.
  And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him…

  lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for
  spending the time to discuss this issue here on your web
  site.

 247. Normally I don’t learn post on blogs, but I would
  like to say that this write-up very forced me to check out
  and do it! Your writing style has been amazed me.

  Thank you, very nice post.

 248. Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe
  guest writing a blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics as
  yours and I feel we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward
  to hearing from you! Superb blog by the way!

 249. May I simply say what a relief to find someone that truly understands what they’re discussing on the internet.
  You certainly know how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people ought to look at this and
  understand this side of the story. I can’t believe you are not more popular because you certainly possess the gift.

 250. If you are going for best contents like I do, simply go to see this website all the time for the reason that it gives feature contents, thanks

 251. These are genuinely great ideas in concerning blogging. You have touched some pleasant factors
  here. Any way keep up wrinting.

 252. I love your blog.. very nice colors & theme. Did
  you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?

  Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.
  cheers

 253. Excellent way of telling, and good piece of writing to get information on the topic of my presentation subject matter, which i am going to
  deliver in academy.

 254. whoah this weblog is excellent i love reading your articles.
  Keep up the great work! You already know, a lot of individuals
  are hunting around for this information, you can aid them greatly.

 255. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures
  aren’t loading correctly. I’m not sure why but
  I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the
  same results.

 256. Hi there! Would you mind if I share your blog with my
  facebook group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thank you

 257. It’s remarkable to visit this site and reading the views of all friends regarding this article, while I am also
  eager of getting knowledge.

 258. Hey there, You have done a fantastic job. I’ll definitely
  digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they will
  be benefited from this site.

 259. I’m pretty pleased to find this website. I want to to thank you
  for ones time for this fantastic read!! I definitely loved every little
  bit of it and I have you book marked to check out new stuff on your web site.

 260. You have made some really good points there. I checked on the net for more information about
  the issue and found most individuals will go along with your views
  on this web site.

 261. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your
  article seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured
  I’d post to let you know. The design look great though!
  Hope you get the issue fixed soon. Cheers

 262. A motivating discussion is definitely worth comment.
  I believe that you should write more about this issue, it may
  not be a taboo matter but typically people don’t discuss these issues.
  To the next! All the best!!

 263. Hi there, I found your site via Google at the same time
  as looking for a comparable matter, your web site
  came up, it appears to be like good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply become alert to your weblog thru Google, and found that it is truly informative.
  I am going to be careful for brussels. I will appreciate when you continue this
  in future. Lots of folks can be benefited
  from your writing. Cheers!

 264. Please let me know if you’re looking for a article author
  for your site. You have some really great articles and I feel I would be a good
  asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some
  articles for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please blast me an email if interested. Regards!

 265. Hi to all, how is everything, I think every one is getting more from this web site, and your views are fastidious for new people.

 266. It’s actually very difficult in this busy life to listen news on TV, thus I just use world wide
  web for that reason, and take the latest information.

 267. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis.

  It’s always useful to read articles from other writers and use a little something from their sites.

 268. My relatives every time say that I am killing my time here at web, except
  I know I am getting know-how every day by reading such pleasant posts.

 269. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave
  it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but
  I had to tell someone!

 270. Hello are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog
  world but I’m trying to get started and create my
  own. Do you need any coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 271. Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due
  to no backup. Do you have any solutions to protect against
  hackers?

 272. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a
  quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the
  same topics? Thanks for your time!

 273. Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will
  be waiting for your further write ups thank you once again.

 274. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for
  about a year and am worried about switching to another platform.
  I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any help would be greatly appreciated!

 275. I think the admin of this website is really working hard in support
  of his web page, for the reason that here every information is quality based data.

 276. Hey there I am so grateful I found your blog page, I really found you by mistake,
  while I was researching on Yahoo for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks for a tremendous post and a all round exciting blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all
  at the moment but I have saved it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great jo.

 277. It’s very trouble-free to find out any matter on web as compared to textbooks,
  as I found this piece of writing at this website.

 278. I’m not that much of a online reader to be honest but your
  sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future.
  All the best

 279. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your site?
  My blog is in the very same area of interest as yours and my users would
  genuinely benefit from a lot of the information you provide here.
  Please let me know if this okay with you. Thanks!

 280. Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this,
  such as you wrote the e book in it or something. I think that
  you simply can do with some % to force the message house a little bit, but instead of that,
  that is excellent blog. A great read. I will definitely be back.

 281. Hello everyone, it’s my first go to see at this site, and post is actually fruitful for me, keep up posting these types of posts.

 282. I really love your website.. Great colors & theme.
  Did you build this site yourself? Please reply back
  as I’m hoping to create my own blog and would like to find out where you got this from or just what the theme is called.
  Appreciate it!

 283. continuously i used to read smaller articles that as
  well clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading at this time.

 284. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout
  on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays.

 285. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if
  you are not already 😉 Cheers!

 286. This design is spectacular! You certainly know how to keep
  a reader amused. Between your wit and your videos,
  I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really enjoyed what you had to say, and more
  than that, how you presented it. Too cool!

 287. For latest news you have to go to see internet
  and on internet I found this web site as a finest web page
  for latest updates.

 288. Spot on with this write-up, I actually think this site needs a lot more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the info!

 289. You could definitely see your expertise in the
  article you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not
  afraid to say how they believe. Always follow your
  heart.

 290. I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and
  visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?

  Great work!

 291. Hi there, I found your site by means of Google whilst looking for a comparable matter, your site got here up, it appears to be like good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just become alert to your weblog via Google, and located that it is really informative.
  I am going to watch out for brussels. I will
  be grateful if you proceed this in future. Many other folks can be benefited out of your writing.
  Cheers!

 292. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless just imagine if you added
  some great graphics or videos to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with images and video clips, this site could definitely be one of the greatest in its niche.
  Wonderful blog!

 293. Thank you a lot for sharing this with all people you
  really know what you’re speaking about! Bookmarked.
  Kindly additionally consult with my web site =).
  We could have a link exchange contract between us

 294. Hello would you mind stating which blog platform you’re
  using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems different then most blogs
  and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had
  to ask!

 295. After looking at a handful of the articles on your web page, I seriously appreciate
  your way of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark site
  list and will be checking back in the near
  future. Please visit my web site too and tell me your opinion.

 296. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site
  owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 297. Its like you read my thoughts! You seem to understand
  so much approximately this, like you wrote the ebook in it or something.
  I think that you just can do with a few % to power the message house a bit, however other than that, this is wonderful blog.
  An excellent read. I will certainly be back.

 298. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and come back
  to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I will certainly return.

 299. This is the perfect site for anyone who wishes to find out about
  this topic. You understand so much its almost hard to
  argue with you (not that I personally would want to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a topic that’s been written about for decades.

  Wonderful stuff, just wonderful!

 300. Thank you for every other informative site. Where else may just I get that type of info written in such an ideal means?
  I’ve a project that I am just now working on, and I have been on the
  look out for such info.

 301. Every weekend i used to pay a quick visit this
  web site, as i wish for enjoyment, since this this site conations actually fastidious
  funny material too.

 302. Write more, thats all I have to say. Literally, it
  seems as though you relied on the video to make your point.
  You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your
  weblog when you could be giving us something informative to read?

 303. What’s up friends, how is all, and what you desire to say on the topic of this piece of writing,
  in my view its genuinely remarkable in favor of me.

 304. It’s not my first time to go to see this web site, i am browsing this website dailly and obtain good data from
  here daily.

 305. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A theme like yours with a few simple tweeks would really make
  my blog shine. Please let me know where you got your theme.
  Kudos

 306. wonderful issues altogether, you just received a new reader.
  What would you suggest about your post that you just made some
  days in the past? Any certain?

 307. Helpful info. Fortunate me I discovered your
  web site by accident, and I am shocked why this twist of fate did not
  came about in advance! I bookmarked it.

 308. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has helped me
  out loads. I am hoping to contribute & aid other customers like its helped me.
  Good job.

 309. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything
  new from right here. I did however expertise some technical issues using this site, as I experienced to reload the
  web site a lot of times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could
  damage your high quality score if advertising and marketing
  with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot
  more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon.

 310. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you
  relied on the video to make your point. You definitely know
  what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be
  giving us something enlightening to read?

 311. After I initially commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox
  and now whenever a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment.
  There has to be an easy method you can remove me from that service?
  Cheers!

 312. I’ve been browsing online more than 4 hours today, yet
  I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.

  In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be
  much more useful than ever before.

 313. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring
  on other websites? I have a blog based on the same information you discuss and would
  love to have you share some stories/information. I know my visitors
  would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 314. If you are going for most excellent contents like me,
  just pay a quick visit this website every day since it presents quality contents, thanks

 315. Can I simply say what a comfort to uncover somebody
  that genuinely knows what they are talking about on the internet.
  You actually know how to bring an issue to light
  and make it important. A lot more people ought to look at this and understand this side of your story.
  I can’t believe you are not more popular given that you most certainly have
  the gift.

 316. Hi there! I simply want to give you a huge thumbs up for the excellent information you’ve got right here on this
  post. I will be coming back to your web site for more soon.

 317. Good day very cool blog!! Guy .. Excellent .. Superb ..
  I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally?
  I am satisfied to seek out a lot of helpful info right here in the publish,
  we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing.

  . . . . .

 318. I read this paragraph completely on the topic of the resemblance of most up-to-date and previous technologies, it’s awesome article.

 319. Hello! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this write-up to him.

  Fairly certain he will have a good read. Many
  thanks for sharing!

 320. It’s genuinely very complex in this busy life to listen news on TV,
  thus I only use web for that purpose, and get the newest news.

 321. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 322. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering
  the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield
  this hike.

 323. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that
  I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss
  feed and I hope you write again very soon!

 324. Hey! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this page to him. Fairly certain he
  will have a good read. Thanks for sharing!

 325. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your
  site, how can i subscribe for a blog website? The account
  aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 326. Excellent site you have here but I was curious about
  if you knew of any community forums that cover the same topics discussed
  in this article? I’d really like to be a part of group
  where I can get responses from other experienced people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.
  Appreciate it!

 327. Greetings I am so delighted I found your weblog, I really found you by error, while I was looking on Aol for something else, Nonetheless I am here
  now and would just like to say thanks for a marvelous post and a
  all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also
  added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great b.

 328. Link exchange is nothing else however it is only placing the other person’s website link
  on your page at appropriate place and other person will also do same in support of
  you.

 329. whoah this blog is magnificent i like reading your posts.
  Stay up the great work! You know, lots of people are looking round for this information, you can aid them greatly.

 330. whoah this blog is magnificent i like reading your posts.
  Keep up the great work! You know, lots of individuals are hunting round for this info,
  you can aid them greatly.

 331. Today, I went to the beach front with my children. I found a
  sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She
  never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 332. Hello, There’s no doubt that your web site might be having web browser compatibility problems.
  When I look at your website in Safari, it looks fine however when opening
  in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.

  I just wanted to give you a quick heads up!
  Aside from that, fantastic website!

 333. Good blog you have here.. It’s difficult to
  find good quality writing like yours these days.
  I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 334. Hello There. I found your blog using msn. This is a
  really well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post.

  I will certainly return.

 335. I’ll right away grasp your rss feed as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly allow me recognize so that I may just subscribe.

  Thanks.

 336. When I originally left a comment I seem to have clicked
  on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I get
  4 emails with the same comment. Is there a way you can remove me from
  that service? Kudos!

 337. A person essentially help to make critically posts I would state.
  That is the first time I frequented your web page and up to now?
  I surprised with the analysis you made to make this
  actual post extraordinary. Wonderful activity!

 338. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am
  going through problems with your RSS. I don’t understand
  the reason why I can’t join it. Is there anybody else getting
  identical RSS problems? Anybody who knows the solution can you kindly
  respond? Thanks!!

 339. Excellent way of explaining, and nice post to obtain data on the topic of my presentation focus, which i am going to present in institution of higher education.

 340. Its not my first time to visit this web page, i am visiting this site dailly and take fastidious information from here everyday.

 341. Excellent blog here! Also your site loads up very fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 342. Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and actual
  effort to produce a good article… but what can I say… I put things off
  a lot and never manage to get nearly anything done.

 343. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video
  to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your
  intelligence on just posting videos to your blog when you
  could be giving us something enlightening to read?

 344. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire
  someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to find
  out where u got this from. thanks

 345. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing
  this article and also the rest of the site is also very good.

 346. excellent issues altogether, you simply won a emblem new reader.

  What might you suggest about your put up that you
  made a few days in the past? Any sure?

 347. If you are going for finest contents like me, simply visit this website daily
  because it gives quality contents, thanks

 348. I’m gone to inform my little brother, that he should also visit this website on regular basis to obtain updated from hottest gossip.

 349. It’s truly a great and useful piece of info.
  I’m happy that you simply shared this helpful information with us.
  Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 350. of course like your website but you need to take a look at
  the spelling on quite a few of your posts. A number of them are
  rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the truth
  however I’ll certainly come again again.

 351. Hi i am kavin, its my first occasion to commenting
  anywhere, when i read this piece of writing i thought i could also create
  comment due to this brilliant post.

 352. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too
  magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like
  what you are stating and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still take care of to keep
  it sensible. I cant wait to read far more from you. This is actually a
  great website.

 353. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

 354. Excellent web site you have here.. It’s hard to find good quality writing like
  yours these days. I truly appreciate individuals like you!
  Take care!!

 355. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to
  be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a format issue or
  something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The layout look great though! Hope you get the issue resolved
  soon. Cheers

 356. Hi, i think that i saw you visited my website thus i
  came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 357. You’ve made some good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most people will go along with
  your views on this site.

 358. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see
  if it can survive a thirty foot drop, just so she can be
  a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 359. Superb site you have here but I was wondering if you
  knew of any message boards that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really love to be a part of community where I can get feed-back from other experienced people
  that share the same interest. If you have any recommendations, please let
  me know. Thanks a lot!

 360. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.
  Also, I have shared your web site in my social networks!

 361. hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from
  right here. I did however expertise some technical issues using this website, since I experienced to reload the web site
  lots of times previous to I could get it to load
  correctly. I had been wondering if your web host is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times
  will often affect your placement in google and could damage
  your high quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective intriguing content.
  Make sure you update this again very soon.

 362. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any suggestions would be greatly appreciated.

 363. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and tell you I genuinely enjoy reading through your articles.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?

  Thank you so much!

 364. Hey there I am so excited I found your web site, I really found you by
  accident, while I was browsing on Google for
  something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks
  for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also
  added in your RSS feeds, so when I have time I
  will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome job.

 365. Hello there! This blog post couldn’t be written much better!
  Looking at this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I am going to forward this article to him.
  Fairly certain he’ll have a very good read. Many thanks for
  sharing!

 366. I blog frequently and I seriously thank you for your information. The article has truly
  peaked my interest. I’m going to book mark your site and keep checking for new details about
  once a week. I opted in for your RSS feed too.

 367. My relatives all the time say that I am killing my time here at web, except I know I am getting knowledge all the
  time by reading such pleasant articles.

 368. Hello there! This article couldn’t be written much better!
  Looking at this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I will send this post to him.
  Pretty sure he’ll have a great read. Thank you for sharing!

 369. I don’t even know how I ended up here, but
  I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a
  famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 370. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point.

  You obviously know what youre talking about,
  why throw away your intelligence on just posting videos to your blog
  when you could be giving us something enlightening to read?

 371. Asking questions are in fact nice thing if you are not understanding anything fully, but this
  article gives pleasant understanding yet.

 372. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 373. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I don’t know who you are but certainly you are going to a famous
  blogger if you are not already 😉 Cheers!

 374. I am really enjoying the theme/design of your blog.
  Do you ever run into any web browser compatibility
  issues? A small number of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks
  great in Opera. Do you have any advice to help fix this problem?

 375. Everything is very open with a clear clarification of the
  issues. It was truly informative. Your site is useful.
  Thank you for sharing!

 376. I do accept as true with all of the ideas you’ve introduced in your post.
  They are very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very brief for newbies.
  May just you please lengthen them a bit from next time?
  Thanks for the post.

 377. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to
  send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might
  be interested in hearing. Either way, great site and I look
  forward to seeing it develop over time.

 378. No matter if some one searches for his vital thing, therefore he/she desires to be available that in detail, therefore that thing
  is maintained over here.

 379. I’m amazed, I must say. Seldom do I come across a
  blog that’s equally educative and amusing, and without a doubt, you have hit
  the nail on the head. The issue is something which too few folks are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy that I came across this in my hunt for something concerning this.

 380. When someone writes an post he/she maintains the
  thought of a user in his/her mind that how a
  user can know it. So that’s why this post is amazing.

  Thanks!

 381. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s equally educative and interesting, and let
  me tell you, you’ve hit the nail on the head. The issue is something
  which not enough folks are speaking intelligently about. I’m very happy that I found
  this in my hunt for something regarding this.

 382. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this kind of space .
  Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site.

  Reading this info So i’m happy to exhibit that I have an incredibly excellent
  uncanny feeling I came upon just what I needed.
  I such a lot undoubtedly will make certain to do not
  fail to remember this site and provides it a look on a relentless basis.

 383. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already ;
  ) Cheers!

 384. I do not even know how I ended up here, but I thought this post
  was great. I do not know who you are but certainly you’re going to a
  famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 385. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

 386. Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your blog.
  Im really impressed by it.
  Hi there, You’ve performed a fantastic job. I’ll certainly digg it and
  for my part recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from
  this web site.

 387. It is really a nice and useful piece of info.
  I’m happy that you just shared this helpful information with us.

  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 388. I was very pleased to find this website. I want to to
  thank you for your time just for this fantastic read!!
  I definitely liked every little bit of it and i also have you saved to fav to check out new
  things on your website.

 389. Hi there! This blog post could not be written any better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I am going to send this information to him.
  Pretty sure he will have a great read. Thanks for sharing!

 390. Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you taking the time and effort to put this short article together.

  I once again find myself spending a significant amount of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 391. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it
  can survive a thirty foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83
  views. I know this is completely off topic but
  I had to share it with someone!

 392. I am sure this article has touched all the internet users, its really really pleasant piece
  of writing on building up new webpage.

 393. This is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.
  Brief but very precise info… Many thanks for sharing this one.
  A must read post!

 394. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging
  to get that “perfect balance” between usability and appearance.

  I must say that you’ve done a very good job
  with this. In addition, the blog loads very fast for me on Internet explorer.
  Superb Blog!

 395. Pretty component to content. I simply stumbled upon your web site
  and in accession capital to say that I get in fact loved account your blog posts.
  Anyway I will be subscribing in your augment and even I achievement you access constantly rapidly.

 396. I absolutely love your site.. Very nice colors & theme.
  Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m
  hoping to create my own site and want to find out where you got this from or just what the theme is
  called. Appreciate it!

 397. Hi I am so grateful I found your web site,
  I really found you by accident, while I was browsing
  on Askjeeve for something else, Regardless I am here now and
  would just like to say thanks for a remarkable post and a all
  round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse
  it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read much more, Please do keep up the superb jo.

 398. For hottest information you have to go to see world wide web and on world-wide-web I found
  this website as a most excellent site for hottest updates.

 399. I’m excited to uncover this page. I wanted to thank you for your time just
  for this fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you saved
  as a favorite to look at new things on your website.

 400. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and engaging, and let me
  tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something which too few
  folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I found this during my search for something concerning this.

 401. I needed to thank you for this fantastic read!!
  I certainly loved every bit of it. I’ve got you
  saved as a favorite to look at new things you post…

 402. Great post however , I was wanting to know if you could write a
  litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.
  Kudos!

 403. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to
  say that I’ve truly enjoyed surfing around
  your blog posts. After all I’ll be subscribing to
  your rss feed and I hope you write again very soon!

 404. We are a gaggle of volunteers and starting a new
  scheme in our community. Your site offered us with helpful information to work on. You have performed an impressive activity and our entire community can be grateful to you.

 405. Simply desire to say your article is as surprising.

  The clarity in your post is just great and i can assume you are an expert on this subject.
  Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please carry on the rewarding work.

 406. Hello to every body, it’s my first go to see of this weblog;
  this website includes amazing and genuinely good information in support of
  visitors.

 407. This is the perfect webpage for anybody who hopes to understand this topic.

  You know so much its almost tough to argue with you
  (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a topic that’s been written about for years.
  Wonderful stuff, just great!

 408. Currently it appears like Drupal is the best blogging platform
  out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 409. Nice blog here! Also your website loads up fast! What web host are you using?
  Can I get your affiliate link to your host?

  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 410. Nice blog here! Also your website loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate
  link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 411. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and
  starting a new project in a community in the same niche.

  Your blog provided us valuable information to work
  on. You have done a outstanding job!

 412. That is a great tip particularly to those new to
  the blogosphere. Brief but very accurate
  information… Thank you for sharing this one.

  A must read article!

 413. You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this topic to be really something that I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will
  try to get the hang of it!

 414. I need to to thank you for this wonderful read!! I definitely loved every little
  bit of it. I’ve got you book-marked to check out new things you post…

 415. Good day very nice website!! Man .. Beautiful .. Amazing ..

  I will bookmark your site and take the feeds additionally?
  I am happy to seek out numerous useful info right
  here within the post, we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 416. My brother recommended I may like this blog. He used to be totally right.
  This submit truly made my day. You can not consider simply how much time I had spent for this information! Thank you!

 417. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It is the little changes which will make the biggest changes.
  Many thanks for sharing!

 418. I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant
  for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Outstanding work!

 419. Wow, superb weblog format! How long have you ever been running a blog for?
  you made blogging glance easy. The entire glance of your site is wonderful, as smartly as the content material!

 420. Your means of describing all in this piece of writing is actually fastidious, every one can effortlessly be aware of it, Thanks
  a lot.

 421. Can I simply just say what a relief to find somebody that really knows what they are discussing on the internet.
  You actually know how to bring a problem to light and
  make it important. A lot more people should check this out and
  understand this side of your story. I was surprised that you aren’t more popular given that you most certainly
  have the gift.

 422. Hey would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your layout seems different then most
  blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 423. It’s actually a cool and useful piece of info. I am satisfied
  that you just shared this useful information with us. Please stay us informed like this.
  Thank you for sharing.

 424. Ahaa, its pleasant discussion regarding this piece of writing at this place at this
  web site, I have read all that, so now me also commenting here.

 425. Useful information. Lucky me I found your website unintentionally, and I am surprised why this accident didn’t happened earlier!

  I bookmarked it.

 426. Hello, Neat post. There is a problem with your website in internet explorer, may check this?

  IE still is the market leader and a huge portion of
  other folks will miss your great writing because of this problem.

 427. I relish, result in I found exactly what I was taking a look for.
  You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man.
  Have a nice day. Bye

 428. Definitely believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined
  out the whole thing without having side-effects , people can take
  a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 429. It is not my first time to pay a visit this website, i am browsing this site dailly and obtain pleasant information from here
  every day.

 430. I have read so many content on the topic of the blogger lovers except this post is genuinely a fastidious piece of writing, keep it up.

 431. Hi there very cool web site!! Man .. Excellent ..

  Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also?
  I am satisfied to search out numerous useful info right here
  in the put up, we want work out extra strategies on this regard, thanks for
  sharing. . . . . .

 432. We’re a group of volunteers and opening
  a brand new scheme in our community. Your site offered us with useful information to work on. You’ve done a formidable activity and our entire
  community might be thankful to you.

 433. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However
  I am having difficulties with your RSS. I don’t understand why I can’t join it.
  Is there anybody else having identical RSS problems? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanks!!

 434. Excellent way of describing, and nice paragraph to take data on the topic of my presentation focus,
  which i am going to present in school.

 435. I got this web page from my buddy who informed me concerning this web
  page and at the moment this time I am visiting this website and reading very informative articles at this place.

 436. Fantastic post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.

  Thanks!

 437. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to
  give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy
  reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
  Thank you so much!

 438. you’re in point of fact a good webmaster.
  The site loading velocity is amazing. It kind of feels that you
  are doing any unique trick. Moreover, The contents are
  masterpiece. you have performed a great job in this subject!

 439. Thank you a lot for sharing this with all of us
  you actually understand what you’re talking about! Bookmarked.
  Please also visit my web site =). We may have a link change contract among us

 440. Excellent beat ! I would like to apprentice whilst you amend
  your web site, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account helped me a applicable deal. I were a little bit acquainted of this your broadcast offered
  brilliant transparent idea

 441. Heya i am for the primary time here. I came across this board
  and I in finding It truly helpful & it helped me
  out much. I’m hoping to give one thing again and help others
  such as you helped me.

 442. Good day! This is kind of off topic but I need some
  help from an established blog. Is it tough to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any ideas or suggestions? Many thanks