χρόνο

Ο τελευταίος ρόλος του Στάθη Ψάλτη: Πλάνα από την ταινία «Νίκος Καζαντζάκης»

Ένας δημιουργός που γνώριζε και είχε συνεργαστεί με τον Στάθη Ψάλτη, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μίλησε για τον σπουδαίο ηθοποιό στην ΕΡΤ.

Ο σκηνοθέτης έδωσε στη δημοσιότητα αποκλειστικά πλάνα από την τελευταία ταινία του Στάθη Ψάλτη που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το φθινόπωρο. Πρόκειται για το φιλμ «Νίκος Καζαντζάκης» στο οποίο ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται έναν ηγούμενο της Μονής Σινά.

«Ο Στάθης Ψάλτης είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα», είπε ο Γιάννης Σμαραγδής. «Ως λαϊκό κωμικό πάντα τον πρόσεχα, όχι για τους ρόλους που υποδυόταν, αλλά για εκείνους τους ρόλους που θα μπορούσε να υποδυθεί. Έτσι του εμπιστεύτηκα στην ταινία ”Καζαντζάκης” τον ρόλο του ηγουμένου της Μονής Σινά και τον παρακάλεσα μάλιστα. Τον απέδωσε με σπαρακτικό τρόπο με μια πρωτόγνωρη πνευματικότητα» είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης.

Ο τελευταίος ρόλος του Στάθη Ψάλτη έμελλε να είναι στην ταινία «Νίκος Καζαντζάκης», στην οποία ο αγαπημένος ηθοποιός υποδύεται τον ηγούμενο της Μονής Σινά.  Ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών, δεν πρόλαβε να δει στις κινηματογραφικές αίθουσες την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, η οποία αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο.

Ο Στάθης Ψάλτης εκμυστηρεύεται σε ένα βίντεο ντοκουμέντο όλες εκείνες τις στιγμές και τα συναισθήματα που έζησε στα γυρίσματα υπό την καθοδήγηση του κρητικού σκηνοθέτη Γιάννης Σμαραγδή. Στο βίντεο κατά τα making off της ταινίας, θα δείτε όσα λέει ο αγαπημένος ηθοποιός για τον τελευταίο ρόλο της ζωής του.

Ο Στάθης Ψάλτης, που συμμετείχε αμισθί, συνεργάστηκε άψογα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος ενσαρκώνει τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη με τον σκηνοθέτη να υποστηρίζει:

Ο Στάθης Ψάλτης για την ταινία "Καζαντζάκης"

Ο Στάθης Ψάλτης που κατέθεσε την ψυχή του κατά τα γυρισματα της ταινίας για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη στο ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά, εκμυστηρεύεται σε ένα βίντεο ντοκουμέντο όλες εκείνες τις στιγμές και τα συναισθήματα που έζησε στα γυρίσματα υπό την καθοδήγηση του κρητικού σκηνοθέτη Γιάννης Σμαραγδή. Τα τελευταία λόγια του Στάθη Ψάλτη κατά τα making off της ταινίας είναι συγκλονιστικά. #Kazantzakismovie #Smaragdis #Alexfilm Stathis Psaltis / Στάθης Ψάλτης #ellines*Το ellines.com υποστηρίζει την προσπάθεια του Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.Stathis Psaltis talks in a making off video, of all the moments and feelings he experienced in the shooting under the guidance of the Cretan director Yannis Smaragdis. In the video you will see what the beloved actor says about the final role of his life.*Ellines.com supports the effort made by Iannis Smaragdis, as we are in constant collaboration with the production company, from conception of the idea to the completion of filming.

Posted by Ellines on Tuesday, June 20, 2017

«Έδεσαν πάρα πολύ και όσοι έζησαν από κοντά το γύρισμά τους έχουν να λένε ότι επρόκειτο για μια μαγική στιγμή: δύο ηθοποιοί που έμοιαζαν γίγαντες».