χρόνο

Ο Χάρης Ρώμας λύνει τη σιωπή του: Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που «πάλεψαν» για τον ρόλο της Ελένης Βλαχάκη

Δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει ο Χάρης Ρώμας.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Όλα Καλά» γύρισε πολλά χρόνια πίσω και απάντησε στις δηλώσεις της Ελένης Ράντου, η οποία είχε αποκαλύψει πως ήταν… δεύτερη επιλογή για τον ρόλο της Ελένης Βλαχάκη που όλοι αγαπήσαμε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Τι πραγματικά ισχύει;

Σύμφωνα με την ηθοποιό, η αρχική «Ελένη Βλαχάκη» ήταν η Δήμητρα Παπαδοπουλου. Ο σεναριογράφος, όμως, έρχεται να ανατρέψει τα πάντα ρίχνοντας ακόμα ένα όνομα στο τραπέζι για το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαμε ακούσει.
Ποιο ήταν αυτό;

«Η Ελένη ήταν από την πρώτη στιγμή στο κάδρο, η ίδια λέει ότι σε κάποια άλλη είχαμε προτείνει και τα λοιπά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Ελένη από την πρώτη στιγμή είχε τεθεί βασική υποψήφια.

Ή έστω μία από τις βασικές. Απλά επειδή δεν ξέρεις ποτέ σε ένα cast αν ο ηθοποιός θα θέλει, ή θα κάτσει, ή μπορεί να το κάνει, πιθανώς να υπήρχαν και άλλες.

Εγώ θυμάμαι τη Δήμητρα Παπαδοπούλου σε μια άλλη εκδοχή και τη Ναταλία Δραγούμη σαν μια τρίτη εκδοχή», σχολιάσει ο Χάρης και μας αφήνει για ακόμα μία φορά με το στόμα ανοιχτό.

Αυτό κι αν δε μπορούμε ούτε να το φανταστούμε…

«Θα γεράσουμε και θα λένε “Να, η Κατακουζίνα και η γκαρσόνα”»: O Χάρης Ρώμας εξομολογείται για το Κωνσταντίνου & Ελένης

Πώς σχολιάζετε την επιτυχία που σημειώνει ακόμα και σήμερα, 20 χρόνια μετά, το «Κωνσταντίνου και Ελένης»;

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Κάποτε, όμως, με τρόμαζε, όπως και την Ελένη το ίδιο. Έχει τρόμο απέναντι σε αυτό και μου το μετέφερε. Μου λέει, «Θα μείνουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας, θα περπατάμε με το πι και θα λένε “Να, η Κατακουζίνα και η γκαρσόνα”». Με τα χρόνια, όμως, κατάφερα να το ξεπεράσω, γιατί όπως εξήγησα και στην ίδια απεδείχθη τελικά ότι η σειρά αυτή κερδίζει συνεχώς νέους θεατές και το Κατακουζίνα, που τόσο πολύ με τρόμαζε στο παρελθόν, όταν το ακούω από μικρά παιδάκια, συνειδητοποιώ ότι κανείς δεν υποχρέωσε αυτά τα παιδιά να δουν τον Ρώμα 20 χρόνια πριν πώς ήταν και τι έπαιζε.

Τι έχετε διδαχθεί μέσα σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης;
Να είμαι σεμνότερος και λιγότερος αχάριστος. Με αυτούς τους δύο άξονες θα πορευτώ από δω και πέρα. Αυτός ο αγώνας με έχει κάνει πιο ήσυχο μέσα μου. Παρόλο που οργίζομαι με ό,τι συμβαίνει γύρω μου, τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα για μένα.