βιβλίο, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε λεπτά με τη Μύριελ Τσακκιστού

1. Τιμητική εκδήλωση οργανώνεται για σας από το Συμβούλιο Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Οδηγισμού Λεμεσού την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο ΤΕΠΑΚ στις 18.30.

Ναι, για τη δράση μου ως μέλος και πρόεδρος σε διάφορα Συμβούλια όπως Ερυθρό Σταυρό, Κέντρο Πρόληψης Πνευματικής Καθυστέρησης, Inner Wheel Λεμεσού και Διεθνές, Σώμα Κυπρίων Οδηγών, Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Οδηγισμού Λεμεσού κ.α. Συμμετέχουν φιλικά η Χορωδία Άρης Λεμεσού και οι Μαζορέτες Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

2. Τι είναι για σας ο Οδηγισμός; Πρότυπο τρόπου ζωής. Γνώρισα την ιδεολογία και τους στόχους του από νεαρή ηλικία και τους εφαρμόζω μέχρι σήμερα γιατί με γεμίζουν. Μέσω του Οδηγισμού μαθαίνεις να σέβεσαι τον Θεό, την πατρίδα, την οικογένεια, τον πλησίον, να προσφέρεις στον συνάνθρωπο, να υπηρετείς το κοινωνικό σύνολο. Να προστατεύεις το φυσικό περιβάλλον. Γίνεσαι χρήσιμο μέλος στην κοινωνία και στην ανθρωπότητα.

3. Ποιο το στίγμα της δικής σας Προεδρίας; Η εξάπλωση και εδραίωση του Οδηγισμού στη Λεμεσό και η απόκτηση οδηγικής στέγης. Οι Οδηγοί της Λεμεσού, και όχι μόνο, έχουν τώρα έναν δικό τους χώρο για τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις τους, τοπικές και παγκύπριες.

4. Πώς δημιουργήθηκαν οι Μαζορέτες; Η ιδέα της δημιουργίας τους προήλθε από το τότε μέλος του Συμβουλίου μας Αθηνά Ξενοπούλου το 1980. Πραγματοποιήθηκε άμεσα από τον Σύνδεσμο ως προσφορά του Οδηγισμού στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Είναι η πρώτη ομάδα Μαζορέτων που εμφανίστηκε στην Κύπρο, με την ονομασία «Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών».

5. Με τι σκέψεις δέχεστε την τιμητική εκδήλωση; Προβληματίστηκα ν’ αποδεκτώ την τιμή αυτή γιατί η προσφορά βγαίνει από τα βάθη της ψυχής και η επιβράβευσή της είναι τα αποτελέσματα που επέρχονται. Είναι όμως μοναδική ευκαιρία να μοιραστώ με όλα τα μέλη του Συμβουλίου, τις συνεργάτιδές μου για 37 χρόνια που είμαι πρόεδρος του Συνδέσμου, την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, την αναγνώριση των κόπων και προσπαθειών πολλών χρόνων, ελπίζοντας και άλλοι και ν’ ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.