ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλιές καλές εποχές… θύμισε η «λευκή νύχτα» της Ερμούπολης

Παλιές καλές εποχές… θύμισε η «λευκή νύχτα» της Ερμούπολης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Λευκή Νύχτα στην Ερμούπολη.

Πρόκειται για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου στους κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης (Θ. Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη, Στ. Πρωίου), όπου τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ και κάνουν προσφορές.
Πλήθος κόσμου, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, «πλημμύρισαν» τους εμπορικούς δρόμους της Ερμούπολης. Τα καταστήματα, πέραν των προσφορών που πραγματοποιούσαν, είχαν κεράσματα, δώρα, ξυλοπόδαρο, δίνοντας έτσι γιορτινό τόνο στους δρόμους της Ερμούπολης ενώ διασκέδασε με καλή μουσική από τον Empneusi 107 FM.

Κόσμος σε όλους τους δρόμους, μπάντες, κίνηση, φωταγωγημένη όλη η πόλη, ποικιλία ακουσμάτων και θεαμάτων, ατμόσφαιρα χαράς και γλεντιού παντού, η Σύρος οργάνωσε μοναδικά την «λευκή νύχτα» το βράδυ της 12ης Αυγούστου συμβάλλοντας όλοι στο τελικό πετυχημένο αποτέλεσμα.

Επισκέπτες μαζί με τους ντόπιους δημιούργησαν ένα ανθρώπινο παζλ που συμμετείχε κι απολάμβανε τις αγορές, τις βόλτες σε όλους τους δρόμους καθώς και σε παράλληλους και κάθετους οδούς, όπου γινόταν απίθανα πράγματα.
Τα εμπορικά καταστήματα ανακοίνωσαν ειδικές μεγάλες εκπτώσεις και από αυτό κέρδισαν, οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες που ήταν ιδιαίτερα ευγενέστατοι κ εξυπηρετικοί, δουλεύοντας με θετική αύρα.

Η θαλασσινή αύρα μαζί με την τεράστια κοσμοπλημμύρα παντού θύμιζε τις παλιές καλές εποχές. Η ατμόσφαιρα γιορτινή, ανέδειξε μια Σύρο που όταν θέλει παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει, μπορεί να δίνει μηνύματα χαράς κι αισιοδοξίας.
Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων χάρη στους επιχειρηματίες και τους εθελοντές της, απέδειξε ότι μπορεί να αποκτήσει την χαμένη της αίγλη και να γίνει ελκυστική για ντόπιους και επισκέπτες. Τα περισσότερα καταστήματα ανοιχτά, φωτισμένα, στολισμένα, με προσφορές και ευκαιρίες.
To ραντεβού ανανεώθηκε για την 5η Λευκή Νύχτα του 2018.