χρόνο

Ποιες απώλειες σημάδεψαν την ταινία “Καζαντζάκης”;

Από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες που μας άφησε το 2017 ήταν, χωρίς αμφιβολία ,ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή. Παρά το σάλο και κάποιες κακές κριτικές η ταινία συνεχίζει να προβάλλεται αφού το ενδιαφέρον από το κοινό είναι μεγάλο.

ΑΠΟ 23/11 ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ -ΦΩΤΟ

Πρόκειται για μία ταινία την οποία «σημάδεψαν» απώλειες. Τρεις άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή και στους οποίους είναι αφιερωμένη η ταινία.

Κράτησε την πρωτιά στο ελληνικό κινηματογραφικό box office ο “Καζαντζάκης”

Στάθης Ψάλτης

Πέθανε στις 21 Απριλίου έχοντας παίξει στην ταινία. Υποδύεται έναν ηγούμενο της Μονής Αικατερίνης του Σινά. «Ο Στάθης Ψάλτης είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα», είπε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Νίκος Σμαραγδής

Ο αδερφός του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος, έφυγε από τη ζωή στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οπερατέρ και διευθυντής φωτογραφίας, άφησε την τελευταία του πνοή, «χτυπημένος» από τον καρκίνο. Ο σκηνοθέτης έμαθε τα νέα, από την Κρήτη μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Καζαντζάκη. Την πρώτη κλακέτα την αφιέρωσαν σε εκείνον.

Νίκος Κούνδουρος

Ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες που έφυγε από τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου σε ηλικία 90 ετών. Η ταινία είναι αφιερωμένη και σε αυτόν.