ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπιτική συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό χεριών..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι «συνταγές» για αντισηπτικά χεριών που θα συναντήσετε μπορεί να διαφέρουν λίγο μεταξύ τους. Το βασικό όμως είναι να δημιουργήσετε ένα μείγμα που θα περιέχει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα ή περισσότερο.

Συνταγή για αντισηπτικό χεριών

Συστατικά: Οινόπνευμα 91% ή περισσότερο. Αλόε βέρα ή γλυκερίνη. Αιθέρια έλαια (προαιρετικά). Μπολ και κουτάλι. Μπουκάλι ή δοχείο αποθήκευσης Χωνί (προαιρετικά).


Παρασκευή: Αναμίξτε 2/3 του φλιτζανιού οινόπνευμα με 1/3 του φλιτζανιού αλόε βέρα ή γλυκερίνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμιχθούν.
Προαιρετικά προσθέστε 5-10 σταγόνες αιθέρια έλαια. Βάλτε το μίγμα σας με το σπιτικό αντισηπτικό χεριών σε μπουκάλι Αξίζει να έχετε υπόψη σας ότι οι αναλογίες είναι πολύ σημαντικές. Για να φτιάξετε ένα αντισηπτικό με 60% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα πρέπει να αναμίξετε 2/3 οινόπνευμα 91% με 1/3 μαλακτικό χεριών (αλόε βέρα ή γλυκερίνη).

Εάν θέλετε το αντισηπτικό σας πιο ισχυρό, να έχει δηλαδή 68% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, αναμίξτε 3/4 του φλυτζανιού οινόπνευμα με 1/4 μαλακτικό χεριών.

Σημείωση: Προσοχή! Πριν την παρασκευή του αντισηπτικού χεριών στο σπίτι, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας.