χρόνο

Τάνια Καψάλη: Tα χρυσά συμβόλαια, τα “πέτρινα” χρόνια που την σημάδεψαν

Δύσκολα ξεχνά κανείς το διαπεραστικό πράσινο βλέμμα της Τάνιας Καψάλη που γνωρίσαμε από τανίες και σίριαλ, με καθοριστικό σταθμό την Λάμψη του Νίκου Φώσκολου, όπου υποδυόταν την Τατιάνα Δράκου.

 

Γνώρισε την μητέρα της στα 15 της χρόνια ενώ ο πατέρας της υπήρχε στη ζωή της αλλά όχι στην καθημερινότητά της. Μεγάλωσε με τον παππού και την γιαγιά κι αυτό την έκανε να αγαπά πολύ τα παιδιά και να θέλει να είναι δίπλα τους, με όποιο τρόπο μπορεί. Η πανέμορφη ηθοποιός πάνω στις μεγαλύτερες δόξες, εξαφανίστηκε εξαιτίας κάποιων οικογενειακών προβλημάτων και της απόφασής της να ταξιδέψει στο εξωτερικό και πολλοί έμειναν με την απορία για το τι απέγινε. Δεν άργησε να επιστρέψει και να ξαναπαίξει σε σίριαλ μέχρι που τον χρόνο της τον κέρδισε αποκλειστικά η -10χρονη σήμερα- κόρη της, Ήλια.

Η ίδια απέχει από την τηλεόραση, τις συνεντεύξεις και τις πολλές κοσμικές εκδηλώσεις πολύ συνειδητά κι απολαμβάνει κάθε στιγμή της οικογενειακής της στιγμής. Έχει κρατήσει ελάχιστο φωτογραφικό υλικό της από την πορεία τής καριέρας της κι αυτό για να δείξει κάποτε στην κόρη της τι έκανε κάποτε στην ζωή της, ενώ απεχθάνεται την έννοια του “για πάντα”. Θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να μιλά κανείς και να δίνει συνεντεύξεις όταν δεν έχει να πει κάτι για την δουλειά του και χαίρεται που στο σχολείο είναι μόνο η μαμά της Ήλιας και τίποτα παραπάνω.

Πώς είναι η ζωή της σήμερα και ποιες ήταν οι σκέψεις της στήν σκοτεινή περίοδο που πέρασε; Πόσα χρήματα έβγαζε στις χρυσές εποχές και τι γινόταν αν έπαιζε σε άλλη σειρά πέρα από αυτή του συμβολαίου της; Ποιο είναι το μυστικό της για έναν πετυχημένο γάμο και τις σημαίνει ο ερχομός της κόρης στην ζωή της; Όσα μάθαμε αποκλειστικά για εκείνη από το περιβάλλον της για το παρελθόν και το σήμερα…

Τα εφηβικά χρόνια, η πρώτη επαφή με το θέατρο και τα ξανθά της μαλλιά
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκε από σύμπτωση στα 14 της χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εξαιτίας της ιδιαίτερης και οικογενειακής σχέσης που είχε με την Δέσπω Διαμαντίδου και την Αλέξάνδρα Λαδικού και ξεκίνησε να είναι στον χώρο του θεάτρου παρακολουθώντας απλά πρόβες. Στην ουσία μεγάλωσε εκεί και η ηθοποιία δεν ήρθε συνειδητά αλλά τυχαία. Δύο χρόνια μετά και σιγά σιγά, βρέθηκε στην Αθήνα και σε μία παράσταση που θα ανέβαζε η Δέσπω Διαμαντίδου, την είδε ο Νίκος Περάκης και την πήρε στην ταινία Λόυφα και Παραλλαγή. Έτσι και βρέθηκε στην δουλειά… Οι γονείς της δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο αλλά δεν ήταν και καθόλου αρνητικοί όταν τους είπε θα ασχοληθώ με το θέατρο. Η παρουσιά της Δέσπως και της Αλεξάνδρας ήταν τόσο έντονη στην ζωή τους, που ένιωθαν πολύ καλά μαζί τους και όλο αυτό για την κόρη τους, τους φαινόταν φυσιολογικό.

Όταν βρέθηκε στη Stefi film ήταν πάλι τυχαίο, ένα Πάσχα που είχε κατέβει στην Αθήνα.

Στην πρεμιέρα της ταινίας Λούφα και Παραλλαγή, στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν κάπως περίεργα τα πράγματα. Ανάμεσα στους συμμαθητές της με βαμμένα και διαφορετικά πορτοκαλί μαλλιά, ένιωθε λίγο αμήχανα. Γνώριζες ότι το φυσικό χρώμα των μαλλιών της είναι κατάξανθο; Μετά την πρεμιέρα, κυκλοφορούσε στο σχολείο με μπερέ μέχρι που τα έβαψε καστανά. Πριν τελειώσει το σχολείο και περιμένοντας τα αποτελέσματα, κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα από τον Πλωρίτη και την Δανδουλάκη ότι αναζητούν μια κοπέλα για το θεατρικό “Κληρονόμος” και να μοιάζει κάπως με την Κάτια, επειδή θα ήταν πρώτη της ξαδέρφη. Κάπως έτσι ξαναβρέθηκε στον χώρο. Αν και ταυτόχρονα βρισκόταν καθημερινά στο Κρατικό Θέατρο, με παρότρυνση του Ανδρέα Βουτσινά βρέθηκε στη σχολή του Δοξιάδη και κυρίως για να δουλέψει την προφορά της και το θεσσαλονικιώτικο θεματάκι με το… λάμδα! Το θέμα της προφοράς το δούλευε και με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στην θεατρική παράσταση του Κούρκουλου που επίσης έπαιζε. Όλο αυτό στην αρχή ήταν πολύ γλυκό κι όμορφο, ώσπου ξεκίνησε να δουλεύει συνέχεια και πολύ.

Η Λάμψη, τα πρόστιμα και τα χρυσά συμβόλαια
Στην συνέχεια ήρθε ο Νίκος Φώσκολος και η Λάμψη. Ακόμη πολύ μικρή σε ηλικία (21 ετών) άβγαλτη επαγγελματικά και άγουρη, έδειχνε αρκετά μεγαλύτερη εξαιτίας του look της. Το ξασμένο μαλλί με την πολύ λακ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους. Οι υπόλοιπες δουλειές ήρθαν γλυκά στη ζωή της. Η Λάμψη της άνοιξε πολλές πόρτες κι εκείνη φρόντιζε να “κυνηγά” την συμμετοχή της και σε άλλα σίριαλ, εξίσου μεγάλων σκηνοθετών. Μανουσάκης, Κοκκινόπουλος και κάποιους άλλους σκηνοθέτες που είχαν συνεργασία με τον ΑΝΤ1 (δεν μπορούσε να συμμετέχει σε δουλειές άλλων καναλιών εξαιτίας του αποκλειστικού συμβολαίου της). Ακόμη και γι’ αυτές τις δουλειές της, “έτρωγε” πρόστιμο από τον Φώσκολο. Για παράδειγμα την συμμετοχή της στη σειρά του Γιώργου Μιχαηλίδη με τα αναμορφωτήρια, την πλήρωσε ακριβά! Έβρισκε διάφορα σημειώματα στον καθρέφτη του καμαρινιού της από τον ίδιο τον Φώσκολο, μεγάλα γράμματα… “Η Καψάλη θα φάει πρόστιμο 300.000 δρχ αυτό τον μήνα επειδή έκανε Τμήμα Ηθών”, ήταν ένα απ’ αυτά. Η “τιμωρία” δεν σταματούσε εκεί αλλά συνεχιζόταν και με τις λιγότερες συμμετοχές στις σκηνές της Λάμψης για κάποια επεισόδια. Ωστόσο μεταξύ τους, είχαν πάρα πολύ αγαπησιάρικη σχέση.

Ο Νίκος Φώσκολος αφού έβγαλε μεγάλα ονόματα στον κινηματογράφο, αποφάσισε να κάνει κάτι στην τηλεόραση και για τα νέα παιδιά που βρέθηκαν στη σειρά του, ήταν ευκαιρία ζωής! Βρέθηκαν ξαφνικά με χρυσά συμβόλαια στον ΑΝΤ1 και πολλά λεφτά. Κάθε πρώτη του μήνα, ο λογαριασμός τους φούσκωνε και φυσικά οι ανέσεις ήταν πάρα πολλές και διαφορετικές από αυτές των σημερινών διασήμων. Το ίδιο ζούσε και η Τάνια Καψάλη. Τα λεφτά της ήταν πάρα μα πάρα πολλά και μάλιστα έβγαζε και πολλά έξτρα από τις διαφημίσεις. Εξαιτίας της καλής της εμφάνισης, η ζήτησή της ήταν μεγάλη. Όλα αυτά μέχρι το 1994 που αποσύρθηκε κι έφυγε στο εξωτερικό…

Τα χρόνια στο εξωτερικό και πιο σκοτεινά χρόνια της ζωής της


Εκεί βρέθηκε στο Αktor’s Studio με την βοήθεια του καλού της φίλου Ανδρέα Μανωλικάκη, ο οποίος είχε μιλήσει για εκείνη και την δέχτηκαν ως ακροάτρια. Διευθυντής τότε ήταν ο Paul Newman τον οποίο συναντούσε και καθημερινά. Eκείνα τα χρόνια όμως για την Τάνια ήταν δύσκολα και πέτρινα. Πέρασε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής της. Αν δεν συνέβαιναν κάποια γεγονότα στην οικογενειακή της ζωή, δεν θα έφευγε και δεν θα άφηνε ό,τι της προσέφερε η δουλειά της. Ωστόσο δεν το μετάνιωσε γιατί η ζωή στην Αμερική ήταν το καλύτερο σχολείο. Ο πολιτισμός της και όσους γνώρισε, όσα είδε, οι εμπειρίς που μάζεψε, για εκείνη, δεν υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Έζησε περίπου δυόμιση χρόνια στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες. Πέρασε από Μεξικό, Καραϊβική, Λονδίνο κι επέστρεψε στη Νέα Υόρκη. Όλα αυτά τα έκανε ολομόναχη.

Με τον Μιχάλη Ασλάνη και την Ηρώ Μουκίου, το 1994 και λίγο πριν φύγει για την Αμερική

Ο πατέρας της μετά από τις περιπέτειες που είχε, πέθανε το 1995 και ήταν πολύ δύσκολη περίοδος. Είχε μπει σε άγρια μονοπάτια, εξαιτίας μιας έκτασης που έιχε στην Θεσσαλονίκη, ένα μεγάλο κομμάτι της ήταν αναδασωτέα περιοχή και θεωρήθηκε ότι καταπατήθηκε. Οι περιπέτειές τους ξεκίνησαν το 1986 και ήταν πρωτόγνωρο όλο αυτό. Για κάποιον που είχε εκτάσεις, ιπποφοβεία, άλογα ήταν πολύ δύσκολο ξαφνικά να κατηγορείται ότι εξαπατά το κράτος. Ήταν κάτι το οποίο η ίδια ήταν πολύ μικρή να το διαχειριστεί και για τον πατέρα της κάτι πολύ ξαφνικό. Στα 51 του χρόνια, έπαθε ανακοπή κι έφυγε από την ζωή. Στη συνέχεια η ίδια και τα παιδιά που είχε ο πατέρας της από τον δεύτερο γάμο του, αποποιήθηκαν τα πάντα, ολόκληρη την περιουσία ώστε να μην έχουν προβλήματα. Κι έτσι κάπως όλο αυτό έληξε. Κάποια χρόνια μετά η Τάνια, αναγκάστηκε να επαναφέρει όλα εκείνα τα μαύρα χρόνια στη μνήμη της, εξαιτίας ενός μεγαλοαπατεώνα που χρησιμοποίησε το όνομα του πατέρα της και που έπρεπε να αποδείξει ότι είχε πεθάνει, αλλά είναι κάτι στο οποίο δεν αναφέρει ποτέ ούτε στους κοντινούς της ανθρώπους και που έχει αφήσει πίσω της.

Η επιστροφή στην Ελλάδα και νέες συνεργασίες
Βρήκε όμως τη δύναμη και τα ξεπέρασε όλα αυτά… Επέστρεψε στην Ελλάδα πολύ νέα και στα τέλη του 1997, έχοντας περάσει πολλά κι αναζητώντας την προσωπική της ηρεμία. Τότε ο Νίκος Φώσκολος της δίνει αμέσως το “Εις θάνατον” με τον Γιώργο Νινιό και την Έλενα Ακρίτα. Στη συνέχεια της έδωσε και ο Στράτος Μαρκίδης ένα μεγάλο συμβόλαιο πολλών ετών, με το οποίο έπαιξε σε πολλά σίριαλ μέχρι και το 2005 που γέννησε την κόρη της. Τότε έπαιζε στο “Φιλί της ζωής”. Ξανασυνεργάστηκε με το Νίκο Περάκη, έκανε ραδιόφωνο στον Kiss FM κι έγραψε δυο παιδικά βιβλία.

Ο έρωτας, ο γάμος και ο ερχομός της κόρης της Ήλιας
Με τον σύζυγό της έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Γνωρίστηκαν, έμειναν μαζί και ένα χρόνο μετά ήρθε στον κόσμο η κόρη της. Από τότε πέρασαν δέκα χρόνια. Για εκέινη το μυστικό του γάμου της είναι ότι ο σύζυγός της δεν είναι από τον χώρο της (ασχολείται με τα οικονομικά). Πρόκειται για έναν μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο που σέβεται απόλυτα την οικογενειακή ζωή. Ο σεβασμός για εκείνη έχει μεγαλύτερη αξία από τον θαυμασμό. Το να σέβεσαι την προσωπικότητα του άλλου και το να είσαι χορτασμένος είναι δύο συστατικά στα οποία πιστεύει και που δεν έλειπαν από τους δυο τους. Ο έρωτας δεν μένει αιώνια αλλά η αγάπη. Και φυσικά η ύπαρξη ενός παιδιού είναι για εκείνη ό,τι καλύτερο. Κι επειδή δεν το έκαν σε μικρή ηλικία αλλά στα 37 της χρόνια έχει νιώσει πως η αγάπη της για εκείνο είναι άκρως ουσιαστική. Για την κόρη της δεν έκανε μόνο θυσίες αλλά απαρνήθηκε πράγματα…

Η αλλαγή στη ζωή της με τον ερχομό της κόρης της
Η ζωή της με τον ερχομό του παιδιού έγινε ουσιαστική. Η ίδια μεγάλωσε σε ένα σπίτι που δεν είχε κοντά τους γονείς της κι όσοι την γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως το μόνο που ήθελε πάντα ήταν να κάνει οικογένεια. Αν και είναι πολύ δυναμική και κάνει διάφορα, αυτό που προέχει είναι ότι είναι η μαμά της Ήλιας και τίποτα άλλο. Το ιδιαίτερο όνομα της κόρης της, το επέλεξε εκείνη εξαιτίας της αγάπης της για τον ήλιο και το φως. Είναι καθημερινά στο σπίτι όταν εκείνη επιστρέφει από το σχολείο κι ασχολείται με όλες τις δραστηριότητές της, εξωσχολικές και μη. Είναι η προτεραιότητά της και γι’ αυτό ασχολείται μόνο με ό,τι υπάρχει δυνατότητα να έχει κι εκείνη μαζί της.

Όλο αυτό το διάστημα που εκείνη μεγάλωνε, η όμορφη ηθοποιός έκανε μια σειρά από εκπαιδευτικές ταινίες για παιδιά, ήταν στον ραδιοφωνικό σταθμό Aθήνα 984 για κάποια χρόνια, υπήρξε εθελόντρια σε διάφορες οργανώσεις και σε όλα αυτά ήταν μαζί της και η Ήλια. Έκανε κι ένα guest στην αγαπημένη Μιρέλλα Παπαοικονόμου δίχως να το σκεφτεί πολύ αλλά μέχρι να μεγαλώσει η Ήλια δεν την ενδιαφέρει να επιστρέψει στην τηλεόραση. Στο άκουσμα πως η κόρη της θέλει να γίνει ηθοποιός, δεν έχει παρά να της εξηγήσει τα υπέρ και τα κατά και να προσπαθήσει να την στείλει για σπουδές στο εξωτερικό γιατί οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Ο εθελοντισμός στη ζωή της
Δεν θα είναι περίεργο αν πετύχεις την Τάνια Καψάλη στο κέντρο της Αθήνας, αφού κατεβαίνει συχνά με φίλους για να είναι δίπλα σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κάνει ό,τι μπορεί με άλλους εθελοντές αλλά συναντά τόσους πολλούς που έχουν ανάγκη που νιώθει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θα ήθελε και δυστυχώς δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για το μέλλον αυτής της χώρας. Ωστόσο δύσκολα θα την αποχωριζόταν…

82 Comments

 1. yjebve,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

 2. ifoptmzhygw,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

 3. gacaqxnabj,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here, I can now make this dish easily.

 4. zlgqhx,A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo ytnjusd,subject but generally folks don’t talk about such subjects. To the next! All the best!!

 5. gwwpnj,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

 6. tbvvnaxhc,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

 7. mtalzphqexo Yeezy 350,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.

 8. kebqxuehnny,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

 9. I simply could not go away your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual info a person provide for your visitors? Is gonna be again steadily to check out new posts.

 10. gljlebsp,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

 11. ezynctrszbc Yeezy 350,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

 12. “The economy has been going down since November last year, but in the past two weeks, there have been signs that the situation is stabilizing, which is a comforting thing in itself,” O’Neill added.

 13. I’m not sure why but this weblog is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 14. What’s up to every body, it’s my first pay a quick visit of this
  weblog; this blog consists of awesome and in fact fine stuff in support of visitors.

 15. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your
  situation; many of us have developed some nice procedures
  and we are looking to exchange techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.

 16. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have
  truly enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 17. Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the favor”.I am
  trying to find things to improve my website!I suppose its ok
  to use a few of your ideas!!

 18. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It is the little changes that will make the biggest changes.
  Many thanks for sharing!

 19. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if
  you are not already 😉 Cheers!

 20. Every weekend i used to visit this web site, because i wish for
  enjoyment, for the reason that this this web page conations in fact nice
  funny material too.

 21. I believe that is one of the so much important information for me.
  And i’m glad reading your article. However wanna statement on few basic things,
  The site style is ideal, the articles is really great : D.

  Just right job, cheers

 22. I don’t even know how I finished up here, however I
  thought this post was great. I do not know who you’re however
  definitely you are going to a well-known blogger when you are not already.

  Cheers!

 23. Excellent post. I was checking continuously this weblog and
  I am impressed! Very helpful info particularly the remaining
  phase 🙂 I maintain such info a lot. I used to be looking for this particular information for a long time.
  Thanks and best of luck.

 24. Thank you for any other informative website. The place else may I am getting
  that kind of information written in such an ideal approach?
  I have a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.

 25. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic.
  I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating
  and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart.
  I cant wait to read far more from you. This is really a terrific site.

 26. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.

  It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all
  webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 27. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit,
  but instead of that, this is magnificent blog. An excellent read.
  I will certainly be back.

 28. I’m extremely impressed along with your writing
  abilities and also with the structure to your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it
  your self? Either way keep up the excellent high quality
  writing, it’s uncommon to peer a nice blog like this one
  these days..

 29. Hello, i think that i noticed you visited my weblog thus i came to go back the
  desire?.I am attempting to find things to enhance my site!I assume
  its adequate to use a few of your concepts!!

 30. skdmuaukwic,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will jtiniqtjrgz,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

 31. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home
  a bit, but instead of that, this is excellent blog.

  A great read. I will certainly be back.

 32. I do trust all of the ideas you’ve presented to your post.
  They’re really convincing and can definitely work. Still, the posts are too brief for beginners.
  May just you please extend them a little from next time?
  Thanks for the post.

 33. ccpjhwqndq Yeezy,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here, I can now make this dish easily.

 34. My wife and i got absolutely delighted Ervin could do his investigations from your precious recommendations he acquired through the web pages. It’s not at all simplistic to just always be releasing tactics that people today might have been making money from. And we also grasp we have got the writer to thank because of that. The main explanations you have made, the simple blog menu, the friendships you help promote – it is most astounding, and it’s really aiding our son and the family believe that this content is fun, and that’s seriously indispensable. Thank you for everything!

 35. I simply wished to thank you very much yet again. I do not know the things I might have worked on without the actual recommendations provided by you about that topic. Completely was the challenging setting for me personally, however , finding out a new expert manner you managed it took me to jump with delight. I am just happy for your service and even believe you really know what an amazing job that you’re accomplishing instructing men and women by way of your blog. I am sure you’ve never met all of us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.